Avstängd förra matchen. Mikael Lusig väntas starta mot Italien i Milano. Bild: Bildbyrån
Avstängd förra matchen. Mikael Lusig väntas starta mot Italien i Milano. Bild: Bildbyrån

Så väntas lagen starta i ödesmatchen

Både Janne Andersson och Gian Piero Ventura väntas göra ändringar i sina respektive startelvor inför måndagens avgörande match på San Siro.

ANNONS
|

Sverige är 90 minuter från ett VM-slutspel. 90 minuter mot Italien. Inför matchen på San Siro väntasförbundskapten Janne Andersson göra två ändringar i startelvan från matchen i Solna i fredags, det skriverFotbollskanalen. Och det är en väntad elva:

In som högerback går inte så förvånade Mikael Lustig, som var avstängd förra matchen. Han ersätter då Emil Krafth.

Skadade Albin Ekdal väntar ersättas av JakobJohansson, som ersatte när Albin Ekdal gick ut skadad i fredags. Och det gjorde han bra, med matchens enda mål.

Flera ändringar i Italiens elva

Precis som i fredagens match väntas den italienska förbundskaptenenGian Piero Ventura ställa upp med en 3-5-2-uppställning mot Sverige. Men italiensk press är överens om att det kommer stuvas om en del i den italienska startelvan inför matchen i Milano.

ANNONS

Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Sky Sport Italia och Corriere dello Sport skriver alla att De Rossi och Belotti väntas få börja på bänken. Och med nyckelspelaren Verratti, som drog på sig sitt tredje gula kort i matchen i fredags, avstängd blir det då tre ändringar i den italienska startelvan. De som väntas få chansen från start istället är Florenzi ochJorghino på mittfältet och Gabbiadini i anfallet.

Redo trots bruten näsa

Leonardo Bonucci som bröt näsan i ett närkamp med Ola Toivonen i fredags väntas vara redo för spel, om än med ansiktsskydd.

LÄS OCKSÅ:Italienske stjärnan missar returen

Sveriges väntade startelva: Olsen - Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Larsson, Johansson, Forsberg - Berg, Toivonen

Italiens väntade startelva:Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian - Immobile, Gabbiadini

ANNONS