United bekräftar – Zlatan lämnar klubben

ANNONS
|

Efter en lång tids spekulationer står det klart, Manchester United släpper superstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev officiellt när Premier League-klubbarna offentliggjorde sina listor på spelare som släpps.

I Uniteds fall var det endast den svenske superstjärnan som släpptes.I praktiken kan spelare på listan fortfarande förhandla med klubben som släppt dem, men med största sannolikhet innbär beskedet att 35-åringens tid i storklubben är över.

Den svenske superstjärnan blev klar för ”The Red Devils” sommaren 2016 och tystade snabbt alla kritiker i England. 17 fullträffar var vad Zlatan mäktade med i ligan, något som placerade honom på en sjundeplats i skytteligan.

Säsongen fick dock ett abrupt slut för anfallaren då han i slutminuterna i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht ådrog sig en allvarlig knäskada som sedermera tvingade honom till operation.

ANNONS

Larsson lämnar tabelljumbon

Utöver Zlatan innehöll även listan på släppta spelare Sebastian Larsson, som därmed lämnar Sunderland som nästa säsong kommer att spela i andradivisionen Championsship efter att de slutat som tabelljumbo i Premier League.

Manchester City var annars den klubb som rensade ut flest namn av dignitet. Gaël Clichy, Barcary Sagna, Pablo Zabaleta, Jesus Navas och målvakten Willy Caballero får alla lämna City där Pep Guardiola ser ut att ladda för ett rejält nybygge.

Listans tredje svensk är Kristopher Da Graca, 19, som inte får något nytt kontrakt med Arsenal, dit han värvades som 16-åring. Mittbackstalangen från Göteborg har under våren tränat med Häcken.Sedan tidigare har det även stått klart att Mathias Ranégie släpps av Championship-klubben Watford efter ett år i klubben

Trotjänaren släpptes

Ett tungt avsked blev det i London när Chelsea beslutade att släppa trotjänaren och lagkapten John Terry. Den 37 år gamla försvararen har tillhört storstadsklubben under hela sin professionella karriär och under sin tid fick han bland annat vinna ligatiteln fem gånger, dessutom fick han lýfta Champions League-bucklan 2012 efter en skrällseger mot Bayern München.

ANNONS