En av Lindome GIF:s gräsplaner utsattes för skadegörelse under helgen.
En av Lindome GIF:s gräsplaner utsattes för skadegörelse under helgen. Bild: Patrick Borg

Ungdomsplan i Lindome totalförstörd i helgen

När planskötaren Patrick Borg kom till jobbet på Linnevi IP på måndagsmorgonen fick han en otrevlig överraskning. En av föreningens elvamannaplaner hade körts sönder fullständigt i helgen.
– Man blir ledsen, säger han.

ANNONS
|

Planen är en naturgräsplan som främst används av Lindome GIF:s ungdomslag. Förstörelsen, där ett fordon, en bil eller en epatraktor, kört sönder gräset, skedde någon gång under helgen.

För Patrick Borg, som är ansvarig för att planerna är speldugliga när utomhussäsongen börjar i vår, var det en tung syn.

– Jag trodde det var vildsvin som hade varit där först. Golfklubben i närheten har haft problem med det. Men det var andra svin. Man blir ledsen. Jag vet att det krävs mycket jobb med att få planerna att bli speldugliga till våren, säger han.

Hela planen är täckt av hjulspår.
Hela planen är täckt av hjulspår. Bild: Patrick Borg

Vad kommer det kosta?

ANNONS

– Det har jag inte räknat på överhuvudtaget. Jag blev ledsen vid första åsynen av det och gjorde de andra sysslorna jag ska göra. Det är ju en hel elvamannaplan som är förstörd.

LÄS MER:Lindome ska mäta sig med eliten

Planen används av Lindome GIF:s ungdomslag. Föreningen har 17 pojk- och flicklag, cirka 1 000 medlemmar och ett herrseniorlag som i år säkrade uppflyttning till division ett.

Har ni någon aning om vem eller vilka som kan ha gjort det?

– Nej, det hjälper inte direkt att hitta dem heller. Men det kommer komma fram vilka det är. Man brukar få reda på sånt. Det hade varit intressant att höra hur de tänker, säger Patrick Borg.

Föreningen har polisanmält händelsen som skadegörelse.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS