Uddlöst Häcken föll mot Hammarby

ANNONS
|

Över 30 000 på Tele 2 Arena bidrog till en häftig inramning när allsvenskan äntligen drog igång igen. Men nog hade storpubliken varit förtjänt av en lite bättre match.

– Vi blev obekväma och sökte lit för enkla lösningar, och därför blev det lite hafsigt, säger Simon Gustafson, som åtminstone bitvis kunde glimta till med tjusiga instick till sina medspelare.

Redan i den elfte minuten kom en avgörande händelse. Häckens mittback Emil Wahlström hängde inte alls med Linus Hallenius. Fasthållningen, straffen och det gula kortet var givna konsekvenser.

– Jo, det var straff, absolut. Men vi skulle ha haft frispark momentet innan – så uppfattade jag det, säger Simon Gustafson.

ANNONS

Kenndy Bakircioglü dunkade bestämt in 1–0 bakom Peter Abrahamsson – fast då ska vi veta att Häckenmålvakten redan i den tredje minuten hade klarat ett friläge från Måns Söderqvist.

Och bara minuter efter Hammarbys 1–0 var det dags för Linus Hallenius att komma ren – också denna gång klarade Abrahamsson av det.

Men han hade inget att göra åt det vackra 2–0-målet strax före sidbytet. Måns Söderqvist drog till med yttersida och bollen satt snyggt intill ena stolpen.

– Det här var verkligen ingen höjdarprestation från vår sida. Vi var för oprecisa i vårt försvarsspel och runt deras straffområde. Ändå hade vi snackat innan om att vi skulle ha ett tydligt och bra djupledsspel, men vi fick aldrig i gång ett sådant, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson, och fortsätter:

– De sista passningarna var alldeles får dåliga. Vi måste komma in i straffområdet på ett helt annat sätt – komma in bakom motståndarens backlinje.

Faktum är att Häcken, som skämt bort oss de senaste åren med sin offensiva frejdighet, inte skapade en enda vettig målchans denna kyliga påskafton. Den officiella statistiken vittnar om två avslutningar på mål – men den känns vara felaktig.

– Självklart hade jag önskat mig en bättre inledning av allsvenskan, men det är ny match på torsdag och det finns en del att jobba på inför den, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

Simon Gustafson:

– Vi kan mycket bättre än så här och det ska vi visa mot Djurgården på torsdag. Den här nivån ska vi absolut inte vara på.

ANNONS