Uddlöst Öis startade hösten med en poäng

Ett stabilt försvar - men en helt uddlös offensiv. Så kan Örgrytes höststart mot AFC sammanfattas. Precis som inför uppehållet slutade mötet lagen emellan mållöst.

ANNONS
|

28 dagars uppehåll, skogsbränder, VM, ett öppnat övergångsfönster, Andreas Granqvist comeback och en av Sveriges varmaste sommarmånader i mannaminne hade passerat. Trots det var det som om inget hade hänt sedan Örgryte och AFC Eskilstuna möttes sist i början av juli.

När lagen möttes på Gamla Ullevi på måndagen var det, precis som i våravslutningen lagen emellan, tydligt att det viktigaste för båda parter var att inte släppa till någonting. Och det släpptes till ytterst lite denna sommarkväll. Två bra försvar glidtacklade, nickade och pressade bort de offensiva initiativ som lagen förmåddes ta i den kvava värmen.

– Det är två bra lag som tar ut varandra. Vi är fysiska och starka och gör jobbet, båda lagen. Det är okej med 0-0 även om jag kände att vi tryckte på för att göra första målet, säger tränaren Thomas Askebrand.

ANNONS

BETYG: Så bra var Öis-spelarna mot AFC Eskilstuna

Visst kunde Öis offensiva pjäser kombinera fint, men det dröjde ända till mitten av andra halvlek innan hemmalaget fick till ett skott på mål. Stojan Lukic, som nyligen skrev under ett kontrakt som innebär att han stannar ytterligare ett år i Göteborg, hade inte mycket mer att göra.

För att få till någon form av offensiv reaktion lät Thomas Askebrand nyförvärvet Gabriel Altemark Vanneryr få 21 minuter i sin debutmatch. Det gav Öis ett spelmässigt övertag men de heta chanserna fortsatte att lysa med sin frånvaro.

Diego Montiel hittade inte högerfotskänslan

Närmast att ge göteborgarna en optimal start på hösthalvan av superettan var hårt arbetande Gustav Ludwigson. Succéförvärvet från division 2 löpte sig förbi sin bevakning och kom till ett skottläge från dålig vinkel. Tåfjutten blockerades dock till hörna av en försvarskropp innan det han hota förre Roma-målvakten Gianluca Curci i AFC-målet.

LÄS OCKSÅ: Superettan-veteranen debuterade för Öis

Diego Montiel hittade inte högerfotskänslan från i våras, trots att han hade en hel uppsjö hörnor att få igång den med hjälp av. Den sista gav Öis-klacken bakom AFC:s mål lite hopp om tre poäng. Hannes Sahlin sprang upp för att slå in bollen men inne i boxen saknades både vilja och tajming och Curci i bortamålet kunde få bort bollen.

ANNONS

– I dag saknas egentligen serven. Jag tycker att våra servar var för långa i dag. De kom inte riktigt i rätt yta. Normalt sett har vi bra fötter på det. Vi får träna på det mer, det är en viktig ingrediens för oss, säger Askebrand.

Nollan hölls åt båda håll matchen ut och Örgryte inledde höstdelen av jakten på en allsvensk plats mållöst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS