TV: Seger för skadedrabbat Häcken

ANNONS
|

På lördagens träning saknades vänsterbacken Kari Arkivuo. Mittbacken Tefu Mashamaite kände sig illamående men tränade. När domaren Mohammed Al-Hakim blåste till spel i Falkenberg på lördagen var ingen av dem med i Häckens startelva.

Dessutom skadade sig Ivo Pekalski efter tolv minuter, fick bäras ut på bår. In kom Samuel Gustafson, som tvingades lämna planen bara tjugo minuter senare att ha skallat ihop med Calle Wede.

– Det var olyckligt. Framför allt för Ivo. Han har en befarad knäskada och ska undersökas under måndagen. Samuel är okej, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Struligt för Häcken men med vinden i ryggen fick man ändå övertaget ute på planen – och ledningen efter en dryg kvart.

ANNONS

– Vi gör en bra match, bjuder upp i kampsituationerna och i den fysiska biten. Med alla lägen vi har borde vi punkterat matchen, säger Gerhardsson.

Strax efter Pekalskis skada bröt Alexander Jeremejeff, som gjort fyra mål de senaste tre matcherna, fram i straffområdet och drogs ned av Häckenbekantingen Tibor Joza. Straff. Martin Ericsson klev fram och satte upp bollen högt till vänster.

2–0 kom efter 35 minuter. Mohammed Abubakari sköt från 25 meter, bollen tog på en försvarare och hamnade framför Paulinho – som utnyttjade läget och gjorde sitt sjunde mål på elva matcher.

Falkenberg skapade i princip ingenting fram till det sena reduceringsmålet. Häcken däremot hade flera fina möjligheter. Jermejeff var fri, målvakten Otto Martler räddade. Paulinho var fri, Martler fick bollen i huvudet. Jermejeff igen, bolen i stolpen och sedan i mål men avblåst för spark mot Martler.

Det var länge sedan Häcken vann en bortamatch i allsvenskan. 21 maj närmare bestämt. Då blev det 3–0 mot Malmö FF. Så var den negativa sviten bruten.

–Det där har jag ingen koll på. Vi spelar alltid för vinst, gör inga förändringar spelmässigt för at vi spelar borta. Hemma är man mer van vid bollar och underlag. man måste ha en viss förståelse för att det är lite annat borta, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

Häcken ligger mitt i tabellen. Kan inte åka ut, kan inte ta medalj.

– Vi har fokus på varje match. Det är viktigt att visa respekt mot oss själva när vi står på planen. Det är nuet som gäller. Det vore konstigt om alla inte skulle ge allt, det är deras jobb, säger Gerhardsson.

0–1 Martin Ericson, straff (16)

0–2 Paulinho (35)

1–2 Gustaf Nilsson (86)

Så spelade Häcken:

Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku – Ivo Pekalski (Samuel Gustafson, 13, René Makondele, 36), Martin Ericsson, Mohammed Abubakari – Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff (Niels Vorthoren, 82), Paulinho.

ANNONS