TV: PSG föll i Supermatchen

ANNONS
|

Regnet upphörde och läktarna fylldes. Totalt letade sig 44 262 fotbollsfans sig till Ullevi.

Förutsättningarna för en bra fotbollskväll var minst sagt optimala för arrangörerna av årets upplaga av Supermatchen.

Både Real Madrid och PSG kom till spel med sina absoluta topplag så när som på Paris nyförvärv Edinson Cavani.

Med på plan fanns bland annat Cristiano Ronaldo, Mezut Özil och Karim Benzema för Real Madrid medan Paris ställde upp med Alex, Ezequiel Lavezzi och planens populäraste Zlatan Ibrahimovic.

Även vid sidlinjen fanns stora profiler i form av PSG:s tränare och före detta världsmästare Laurent Blanc. Samt Real Madrids och Ibrahimovic förra tränare Carlo Ancelotti.

ANNONS

Innan matchen satte igång hade dock Real Madrid bett om att få hålla en tyst minut till minne av de människor som avled i tågolyckan i Spanien i onsdags kväll.

När väl matchen satte i gång var det inför en delad publik. Även om många sympatiserade med Paris var Ullevi den här kvällen fylld med överlägset flest Madridfans.

Dock fanns ett undantag. När Ibrahimovic namn lästes upp nådde decibelmätaren sin högsta punkt under kvällen.

Och tillsammans med två sambaband tog publiken till vara på varje minut att leva sig med varje moment.

Spelet var dock rätt så avvaktande. De båda lagen var införstådda med att det var en träningsmatch vilket gjorde att spelet inte var särskilt fysiskt.

Dock blixtrade de båda lagen till ibland och visade att de tillhör den absoluta världstoppen. I mitten av första av halvlek skulle publiken även få uppleva ett mål när Ronaldo drev upp ett anfall som via Mezut Özil till slut nådde fransmannen Karim Benzema som behärskat placerade bolen i mål.

Matchens underhållningsvärde ifrågasattes. När Zlatan fick frågan om han tyckte spelet var underhållande blev svaret:

–Det tycker jag. Det kändes fantastiskt. Vi är i Göteborg och publiken var fantastiskt bra men det är jag van vid i landslaget.

ANNONS

På GP:s fråga om PSG är bättre än förra året svarade Ibrahimovic säkert.

– Vi är bättre i dag än vad vi var för ett år sedan. Nu har man tid att bygga upp laget från början. Det känns bra. Vi känner varandra bättre och hittar varandra bättre. Det är små detaljer som blir bättre.

För Paris väntar nu närmast den franska supercupfinalen mot Bordeaux. Real Madrid ska spela mot LA Galaxy i USA.

ANNONS