TV: Hoppas på Engvall i OS: "Blåvitt är positiva"

Håkan Ericson tog ut Gustav Engvall i bruttotruppen till OS – där många spelare kan tvingas tacka nej. – De vill avvakta hur truppen och skadeläget ser ut, men de är positiva till att släppa Engvall, säger Håkan Ericson.

ANNONS
|

I bruttotruppen är det endast elva spelare som är helt klara – många spelare är osäkra kort. Klubbar som stoppar spelare till höger och vänster. Från klubbarna i Göteborg är endast två spelare med, Gustav Engvall och Alexander Leksell.

– Dialogen med klubbarna har varit utan konflikter. Vi har respekt för varandras situationer. Häcken har valt att säga nej då de ska kvala till Europa. Med Göteborg har vi en diskussion gällande Gustav. De vill avvakta trupp och skadeläget men är positiva till att släppa Engvall, säger Ericson och fortsätter.

– Sen har jag tagit med Alexander Leksell på reservlistan. Där har jag valt att ta ut spelare som inte konkurrerar om en startplats i sina klubbar. Annars hade det varit svårt att få loss spelarna.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Engvall om att spela OS: "Har varit ett mål"

Bruttotruppen:

Målvakter:Andreas Linde, Jacob Rinne.

Försvarare:Ludwig Augustinsson, Emil Bergström, Filip Helander, Pa Konate, Adam Lundqvist, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Victor Nilsson Lindelöf, Noah Sonko Sundberg, Isak Ssewankambo, Sebastian Starke Hedlund, Jacob Une Larsson.

Mittfältare:Astrit Ajdarevic, Alexander Faltsetas, Alexander Fransson, Melker Hallberg, Jiloan Hamad, Abdulrahman Khalili, David Moberg Karlsson, Robin Quaison, Ken Sema, Muamer Tankovic, Simon Tibbling.

Anfallare:Gustav Engvall, Zlatan Ibrahimovic, Mikael Ishak, Jordan Larsson, Isaac Kiese Thelin.

ANNONS