TV: Fansen laddar med läktarsånger

Supportrar till både Galatasaray och Manchester United vallfärdar till Göteborg för att se sina favoritklubbar och framförallt Zlatan på Ullevi. – Av 100 sålda tröjor är 99 med hans namn på ryggen just nu, säger Rune Sørlie från Norge.

ANNONS
|

Manchester Uniteds svenska supporterförening har cirka 2500 medlemmar varav många sluter upp i Göteborg för den officiella träffen på lördag eftermiddag inför Supermatchen.

Zlatan säljer bäst

Anna Ohlsson och Rune Sørlie har rest från norska skidmeckat Trysil för att se sina hjältar och hoppas såklart få en första glimt av vad Zlatan kommer göra för klubben. Redan nu har svensken blivit omåttligt populär bland fansen.

- Av 100 sålda tröjor är 99 med hans namn på ryggen just nu, säger Rune Sørlie.

Uniteds supporteruppladdning på en restaurang var redan på fullbokad på fredagen. Fans från hela Norden reser till Göteborg för att få se José Mourinhos gäng i en av de sista matcherna innan Premier League drar igång.

ANNONS

Anna Ohlsson och Rune Sørlie är mycket spända på vad Zlatans flytt till deras favoritklubb kommer innebära.

- Vi får se vad det ger. Påsupportersidan är det skitbra, det märks verkligen på intresset, säger Anna Ohlsson.

- Det kommer bli ett jättelyft för United här i Sverige. Sen är frågan hur det påverkar de yngre spelarna i laget. Det blir spännande, säger Rune Sørlie.

Mehmet Saglik, Ali Armagan och Arsan Kercanci och resten av Galatasaray-gänget från Göteborg blir långt ifrån ensamma med att hålla på de 20-faldiga turkiska mästarna. Från Stockholm kommer åtta fullastade bussar med cirka 700 sångglada turkar. Dessutom kommer bussar från både Tyskland och Nederländerna för att sluta upp på supportersamlingen vid Kungsträdgården.

- Man föddes med den här kärleken. Det är en tradition att man får en tröja när man föds, säger Ali Armagan.

"Vi är helvetet"

Arsan Kercanci menar att Galatasarays supportrar kommer vinna läktarmatchen utan problem.

- De kanske är djävulen men vi är helvetet, säger han och refererar tillklubbens hemmamotton "välkomna till helvetet".

Du kan följa fansens uppladdning, Zlatans tid i Göteborg och Supermatchenpå gp.se hela lördagen

ANNONS