Turkisk mardröm för VNL och Benfica i Champions League

Besiktas vände 0–3 till 3–3 hemma mot Benfica i Champions League. Victor Nilsson Lindelöf, 22, var en av syndabockarna när gästernas försvar läckte i den andra halvleken.

|

Benfica hade öppnade matchen fantastiskt och hade 3–0 redan efter en halvtimmes spel. Ett resultat som säkrade spel i vårens slutspel, och som skickade Besiktas ut ur turneringen. Men turkarna kom igen.

Hemmalaget kom ut starkt i den andra halvleken och reducerade – genom Cenk Tosun – i den 58:e minuten. Målet tände hemmapubliken och arenan i Istanbul kokade.

Benfica såg ändå längeut att fixa tre poäng. Men när det återstod sju minuter till 90 gjorde Nilsson Lindelöf ett rejält misstag. Den svenske mittbacken tog med handen i straffområdet och domaren pekade på elvameterspunkten. Ricardo Quaresma skickade in bollen i nät, via stolpen. Och i slutskedet av matchen kvitterade Vincent Aboubakar.

Resultatet gör att Benfica toppar gruppen på åtta poäng, Napoli och Besiktas har sju.

Italienarna kan gå upp på tio poäng om de vinner hemmamatchen mot Dynamo Kiev, som spelas klockan 20.45 på onsdagskvällen.