Tungt för GFC – nyckelspelaren skadad

Emma Koivisto, 24, var tveksam på förhand – men gav grönt ljus för spel. Det höll i 39:e minuter innan högerbacken fick kliva av.
– Naturligtvis väldigt tråkigt för Emma, säger Marcus Lantz.

ANNONS
|

Göteborg körde över Växjö med 4–0 på bortaplan och håller sig i och med det kvar i guldstriden inför de två avslutande omgångarna.

Men det fanns ett visst smolk i glädjebägaren på bussen hem från Småland.

Det här då viktiga högerbacken, Emma Koivisto, tvingades kliva av i slutet av den första halvleken. 24-åringen hade en känning i ljumsken inför matchen, men gav efter uppvärmningen grönt ljus för spel.

Det höll i 39 minuter innan hon fick linka av.

– Hon var sliten efter att ha varit iväg med landslaget och hade en liten känning i ljumsken. Men i och med att hon tyckte det kändes okej sa vi att vi körde.

ANNONS

– Tyvärr höll det inte.

Har du någon prognos för hur illa det är?

– Nä, vi vet inte hur allvarligt det är än. Vi får se hur det artar sig. Väldigt synd för Emmas skull.

Bra alternativ

Koivistos skada innebar att Emma Pennsäter flyttades över till högerbackspositionen. Catrine Johansson lämnade bänken och klev in som vänsterback.

– Catrine gör det väldigt, väldigt bra. Det är skönt att ha spelare på bänken som kommer in och kan göra samma starka jobb.

Och även om det skulle bli så att Emma Koivisto inte hinner bli matchredo till mötet med Kristianstad i nästa omgång sitter Marcus Lantz lugn i båten.

– Jag är trygg även om Emma inte kan spela. Vi har bra ytterbackar ändå, men för Emmas skull vill man såklart att hon ska kunna spela.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS