Gustav Svensson i duell med Jozy Altidore. FOTO: TT

Tung finalförlust för tidigare Blåvitt-mittfältaren

Gustav Svensson fick inte jubla i MLS-finalen. Hans Seattle Sounders föll med 2–0 mot Toronto FC.

|

2016 besegrade Seattle Sounders Toronto FC i MLS-finalen.

2017 var rollerna ombytta.

Och det var egentligen inget snack om saken.

Hemmalaget tryckte på från minut ett och länge var finalenenmatch i matchen mellan Torontos offensiv och Seattles målvakt Stefan Frei.

31-åringen, som tidigare faktiskt har representerat just Toronto, hade fullt upp.De flesta farligheter kom, föga förvånande,från anfallsduon Sebastian Giovinco och Jozy Altidore.

Länge mållöst

Frei stod dock emot allt – och höll kvar sitt Seattle i matchen.

Det var 0–0 i paus. Det var 0–0 efter en timme.

Där och då ledde Toronto skottstatistiken med förkrossande 17–3...

I den 67:e minuten kom så 1–0.

Giovinco spelade framAltidore, föga förvånande ännu en gång,efter ensnabbt och rak omställning. Anfallaren tog vara på läget genom att vackert lyfta bollen över en utrusande Stefan Frei.Vild hemmaglädje.

90 minuter för Svensson

Seattle försökte flytta fram trupperna efter baklängesmålet, men hade inte tillräckligt mycket kraft.

Istället kunde Victor Vazquezstöta in 2–0 på tilläggstid.

I och med det resultatet bärgade Toronto klubbens, och Kanadas, första MLS-titel någonsin.

Gustav Svensson, landslagsmittfältaren som tidigare har representerat IFK Göteborg, lirade 90 minuter som central mittfältare i Seattle, men fick alltså kliva av som förlorare den här kvällen.