Tung andra halvlek sänkte Häcken

Malmö stoppade Häckens fina formkurva. Efter två MFF-mål i den andra halvleken fick Hisingsklubben lämna Skåne med noll poäng.

|

Det var två lag med vitt skilda formkurvor som drabbade samman på ett soligt Stadion i Malmö på söndagskvällen.

Malmö FF med tre raka förluster i allsvenskan och en förlorad cupfinal i bagaget – mot ett Häcken med sex poäng och 8–0 i målskillnad på de två senaste matcherna.

Men trots olika förutsättningar på förhand var det 45 jämna minuter fotboll som publiken i Malmö fick bevittna under den första halvleken.

Häcken hade flest avslut – men Malmö var närmast ett ledningsmål.

I den 38:e minuten hittade Markus Rosenberg fram med en djupledsboll till Mattias Svanberg. Talangen drog till direkt, Peter Abrahamsson nådde inte avslutet, men skottet tog i insidan av stolpen i stället för att rulla in i mål.

El Kabir med tidigt friläge

Det var halvlekens bästa chans – men långt ifrån det enda som det bjöds på.

Gästerna hade vid ett par tillfällen bud på ett ledningsmål. Redan efter fem minuters spel kämpade Mostapha El Kabir sig fram, men ensam med Fredrik Andersson i hemmamålet avslutade anfallaren mitt på.

Häckens andra superchans fick Daleho Irandust.

Nasiru Mohammed, som var tillbaka i startelvan efter att ha fått börja vid sidan mot Elfsborg, tog sig fram på högerkanten och hittade Irandust, som avslutade direkt, precis utanför Anderssons högra stolpe.

Rieks spräckte nollan

0–0 i paus.

Om det var jämnt och chanser åt båda håll i den första halvleken var det nästan bara Malmö i inledningen av den andra.

Och det dröjde inte länge innan Häckens nolla sprack.

Rasmus Lindgren tog undan ett inspel, men inte bättre än att Sören Rieks kunde samla upp, lägga bollen tillrätta och placera in 1–0 i den 49:e minuten.

En stund senare var det nära för MFF igen när Carlos Strandberg höll sig framme, men Peter Abrahamsson kunde reflexrädda till hörna.

El Kabir utvisad från bänken

Efter en tung MFF-press kunde Häcken hämta sig och med timmen spelat var det nära att Paulinho utjämnade – men skottet satt i burgaveln.

Också Nasiru Mohammed hade en jättechans att kvittera när han efter en genialisk Daleho Irandust-passning kom helt fri – men avslutet räddades.

I stället kunde Markus Rosenberg sätta spika i kistan. Rasmus Lindgren glidtacklade mot Egzon Binaku, mittbacken fick bollen på armen, domare Mohammed Al Hakim pekade på straffpunkten och MFF:s kapten var säker från elva meter.

Några fler mål än så blev det inte.

Tungt för Häcken var också att Moestafa El Kabir blev utvisad – från bänken.

Anfallaren, som hade blivit varnad innan han blev utbytt, fick sitt andra gula kort för att i samband med en tackling på en Häcken-spelare ha klivit in på plan.