Trots Polens skrällpoäng: "Inget som skrämmer oss"

Polen tog en överraskande och imponerande poäng mot Spanien. Något som fick det svenska landslaget att känna oro inför onsdagens möte? Seger lär krävas för gruppseger.
– Det är inget som skrämmer oss. Vi vet vad vi ska göra, säger Robin Quaison.

ANNONS
|

Ingen gemensam träning under söndagen. Landslaget strök den.

– Men det är inte så att vi ligger i solen och glassar, poängterade Mikael Lustig när han och Robin Quaison mötte det samlade medieuppbådet.

– Det är många som har varit i gymmet, några var nere och löpte lite på fotbollsplanen. Körde lite stretch och så. Det är fullt fokus på att få kroppen och hjärnan redo för onsdag.

Då väntar som bekant Polen i gruppspelets sista match. Ett Polen som överraskande spelade till sig ett 1–1-resultat mot Spanien under lördagskvällen.

LÄS MER:”För mig har han varit bäst i EM – kommentarer överflödiga”

Åsikterna om huruvida det var ett bra resultat för Sverige eller inte har gått isär.

ANNONS

Mikael Lustig:

– Det går väl att se det som både positivt och negativt. Hade vi velat säkra en andraplats så var det kanske ett dåligt resultat, men samtidigt ökar chanserna att vinna gruppen. Vi ska försöka gå ut och vinna matchen mot Polen. Gör vi det så står vi där som gruppvinnare.

– Vi hade hoppats på ... Vad var det vi sa?

Robin Quaison har ordet. Han slänger en blick på Mikael Lustig.

– Polen skulle vinna? Men det är upp till oss. Vinner vi så vinner vi gruppen. Vi vet vad vi behöver göra. Vi sa det efter matchen, vi fokuserar på oss. Och vi vill vinna varje match vi spelar så i slutet av dagen spelar det inte så stor roll vad de andra lagen gör.

Blev ni på något sätt oroade över den insats Polen gjorde mot Spanien?

– Jag skulle inte säga att vi blev oroade. Vi vet att Polen är ett bra lag, väldigt fysiska med en fantastisk forward där framme.

LÄS MER:Beskedet om Kulusevski – inför mötet med Polen

Robert Lewandowski, målskytt mot Spanien.

– Vi visste redan vad de går för, men det är inget som skrämmer oss. Vi vet vad vi ska göra.

Finns det några taktiska tankar inför mötet – att man kanske hellre vill sluta tvåa i gruppen för att få ett annat motstånd i åttondelsfinalen?

ANNONS

Mikael Lustig svarar nu:

– Det tror jag inte. Jag tror att det är farligt om man går ut och jobbar för ett kryss bara för att man kanske får möta ett annat lag. När vi väl går ut och spelar en fotbollsmatch går vi för tre poäng. Absolut har våra ledare koll på grejerna. Skulle det vara bra med ett kryss, skulle kryss räcka, så får vi höra det. Men då efter matchminut 70 eller något. Det är inget som man går och tänker på.

Hur är det att gå in i en sådan här avgörande match?

– Jag tycker det bara är kul. Det är sådana här matcher man vill spela, man brinner för. Det hade varit tråkigt om den här matchen inte betydde så mycket. Samtidigt kunde man hoppats att allt var klart, att vi blir etta och allt sådan. Så man kunde ta det lugnt kanske i en match. Men i slutet av dagen, för mig i alla fall, är det sådana här matcher man brinner för, säger Robin Quaison.

LÄS MER:Victor Nilsson Lindelöfs starka känslor – efter frågan om familjen

– Jag håller med. Vi kommer gå in mot Polen-matchen med 100 procent fokus på att vinna matchen. Det är sådana här matcher man har haft i huvudet sedan man var barn och spelade upp olika scenarion. Då är det ofta de större matcherna man kliver upp och avgör. Hoppas att det blir så nu, tillägger Mikael Lustig.

ANNONS

Sveriges möte med Polen har avspark klockan 18.00 under onsdagen. Samtligt möter Spanien Slovakien.

Vinner Sverige är förstaplatsen i gruppen är säkrad. Detsamma gäller en åttondelsfinal i skotska Glasgow.

ANNONS