Trots massvis av chanser - kryss för Häcken

|

Häcken kom till Örebro med ett sargat lag. Paulinho var avstängd och Alexander Farnerud tvingades stå över på grund av skada. Men ersättarna för dagen, Egzon Binaku och Daleho Irandust, visade att det finns bredd i årets Häcken.

Efter en svag inledning på matchen, där det slarvades från båda lagen, var det Häcken som kopplade ett grepp om händelserna på plan. Först att vaska fram en målchans var Irandust som skickade iväg ett vänsterskott strax utanför.

Sedan dröjde det en kvart innan nästa farlighet dök upp. Nahir Besara tryckte av ett tungt skott från distans. Men Peter Abrahamsson, som var tillbaka mellan stolparna för första gången i årets allsvenska, styrde undan.

Irandust imponerade

Det var den enda öppna chansen hemmalaget lyckades skapa innan paus. För den resterande tiden av den första halvleken var det bara Häcken. Nasiru Mohammed hade flera bra lägen - men brände samtliga. Alhassan Kamara frispelades men anfallarens avslut täcktes i sista stund. En gång lyckades Mikael Stahres manskap få bollen i nät, när Egzon Binaku fick träff med huvudet på en hörna, men domarteamet dömde korrekt bort målet då Kamara stod offside och påverkade spelet.

Start-debutanten Irandust var nöjd med lagets insats i den första halvlek.

– Det känns ganska bra, vi får lite tryck på slutet och låter inte Örebro spela sig ur situationerna.

Och talangen var märkbart glad över att ha fått chansen i startelvan.

– Det är jättekul att spela. Det är min första allsvenska match från start. Jag ska ta tillvara på varenda minut.

Efter paus var mönstret detsamma. ÖSK hade förtvivlat svårt att få ordning på sitt eget spel samtidigt som Häcken radade upp chans på chans. Irandust var ytterst nära att placera in 0-1 men avslutet smet precis utanför Oscar Janssons vänstra stolpe.

Ett par minuter senare var det återigen Irandust mot Jansson. 18-åringen fick iväg ett tungt skott ur snäv vinkel - men Örebro-keepern parerade till hörna.

Jansson storspelade i målet

Och det var Jansson som höll Örebro kvar i matchen. Efter slarv i hemmalaget fick Kamara en jättechans efter en dryg timmes spel. ”Crespo” fick iväg ett snabbt avslut från nära håll, men hemmalagets sista utpost var med på noterna och styrde till hörna.

I den 69:e minuten var det dags för nästa jättechans. Även den från bortalaget. Efter en vass omställning frispelade ”Crespo” Erik Friberg som drog till direkt ur bra läge, men skottet styrdes av hemmaförsvarare utanför.

Örebro repade sig något under slutdelen av matchen och såväl Nordin Gerzic som Kennedy Igboananike hade chans att hitta nätet, men Häcken-försvaret avvärjde båda gångerna.

Bortalagets tryck bedarrade under slutet och det blev inga mål på Behrn arena. Det innebär att Hisingsklubben för fjärde matchen i rad mot Örebro i allsvenskan misslyckades med att göra mål.

Efteråt var det en besviken Mikael Stahre.

– Vi skapar massvis med chanser och borde ha vunnit med ett par bollar.

C More: 27 avslut, har du varit med om att ha så många chanser, utan att göra mål, någon gång i din tränarkarriär?