"Från min sida har det aldrig varit aktuellt"

Som GP tidigare kunnat avslöja i podden "031 Fotboll" kan Örgryte IS stryka två intressanta namn i jakten på en ny huvudtränare – varken Allan Kuhn eller Erik Hamrén är nämligen intresserade. – Jag har aldrig varit aktuell, säger Hamrén till GP.

ANNONS
|

Örgryte IS har sedan tidigare sagt att man väntar på att säkra sitt kontrakt i Superettan innan man gör klart med någon ny huvudtränare i klubben. Man har dock under en längre tid sonderat terrängen och kopplats ihop med flera alternativ.

Nu har dock två av de tyngre namnen– Malmö FF:s guldtränare Allan Kuhn och förre förbundskaptenen Erik Hamrén– lämnat listan på potentiella tränare. Något som GP kunde avslöja i podden "031 Fotboll".

För Allan Kuhns del fattades var det pengarna som satte stopp.

–Jag erbjöds jobbet i Örgryte, och jag är både tacksam och glad för det. Jag har själv spelat där i fyra år och det hade kunnat vara riktigt spännande, men när allt kom till kritan kunde vi inte hitta varandra ekonomiskt, säger han till danska BT.

ANNONS

Öis ordförande Joacim Nordh bekräftar att förre Malmötränaren inte längre finns med i ekvationen.

–Det stämmer att han inte är aktuell längre. Han var en av kandidaterna. Det är lite olika orsaker som förhandlingarna har lett fram till. Exakt vad som ligger till grund för det vill jag inte kommentera, säger han till Fotbollskanalen.

"Jag har aldrig varit aktuell"

Sedan en tid tillbaka har den förre förbundskaptenen Erik Hamrén, som även tränade Örgryte IS mellan 1998 och 2003, varit tillbaka på Öis-gården.

Detta i en roll som rådgivare. Även han har varit på tapeten som ny tränare, men enligt Joacim Nordh är inte heller Hamrén aktuell längre. Intet nytt under solen enligt Hamrén själv.

– Jag har aldrig varit aktuell, jag har inte haft några ambitioner att träna något lag i Sverige under de kommande åren. Så från min sida har det aldrig varit aktuellt.

Så planen är att lämna landet?

– Om det rätta dyker upp så är jag intresserad, men samtidigt har jag tackat nej till ett antal erbjudanden från utanför Skandinavien. Samtidigt som jag inte fått vissa jobb som jag velat haft. Men jag hoppas något intressant och bra dyker upp, det skulle vara trevligt.

Finns det någon klubb du har kontakt med nu?

ANNONS

– Jag har ingen konkret just nu, nej.

Kvar som potentiella tränare för Öis nästa säsong finns, enligt uppgifter, Roar Hansen och Thomas Askebrand.

ANNONS