Tobias Hysén
Tobias Hysén Bild: KRISTER ANDERSSON

Tobias Hysén lägger av

Tobias Hysén, 36, har bestämt sig. Efter säsongen är fotbollskarriären över.

ANNONS
|

Åren har gått och Tobias Hysén med dem.

Sedan genombrottet i Häcken i början av 2000-talet har han lyft två SM-guld och fyra cuptitlar. Han har varit utlandsproffs i England (Sunderland) och Kina (Shanghai SIPG). Han har blivit allsvensk skyttekung och noterats för 34 landskamper.

Han har skapat sig en imponerande karriär.

LÄS MER:Här är Tobias Hyséns karriär i bilder

Snart är det dags att sätta punkt.

Under söndagen meddelade IFK Göteborg att säsongen 2018 blir Hyséns sista. Det blir ingen förlängning av det utgående kontraktet.

Har länge funderat kring framtiden

Efter bortamötet med Örebro i allsvenskans sista omgång tar Hysén farväl av klubben och livet som fotbollsproffs.

– Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger Tobias Hysén till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Hysén lägger av - men hoppas bli kvar i IFK Göteborg

– Jag har älskat och varit en del av den föreningen i hela mitt liv och det kommer att gälla även fortsättningsvis. Varje dag, varje vecka, varje år.

Beslutet kommer inte som någon större chock. I flera intervjuer har anfallaren betonat sina grubblerier kring framtiden.

– Det man funderar på är vad jag vill göra nästa år, vill jag spela eller kliva in i en ny roll eller göra något helt annat?, sa han till GP så sent som i slutet av augusti.

Nu har han alltså bestämt sig.

"Tobbe e klar" - Precis som pappa Glenn Hysén utbrast på en läktare i Kalmar innan Tobias skrev på för IFK Göteborg 2007.

LÄS MER:Här är Tobias Hyséns karriär i bilder

För tillfället håller Tobias Hysén på att rehabilitera den knäoperation som genomfördes i mitten av augusti. Han beräknas vara tillbaka i slutet av september.

– Det ju inte över än och jag vill vänta med att ta ett ordentligt avsked, för att istället kämpa stenhårt med min rehab och vara med och fajtas om speltid i omgångarna som är kvar efter nästa landslagsuppehåll. Jag tyckte dock tidpunkten var lämplig att meddela att det inte blir någon fortsättning på plan för min del efter 2018. IFK Göteborg kommer jag däremot aldrig att släppa, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:"Klart att du skall fortsätta i Blåvitt, Tobbe"

Visa det här inlägget på Instagram

❤️❤️❤️

Ett inlägg delat av Tobias Hysen (@tobiashysen7)

Tobias Hyséns sista mål i den blåvita tröjan innan beskedet att han kommer lägga skorna på hyllan efter säsongen kom mot Djurgården i somras - en match som GP direktsände. Se matchen och Tobias Hyséns mål här:

ANNONS