Adam Ståhl i Norrby
Adam Ståhl i Norrby Bild: KRISTER ANDERSSON

Tidigare Norrby-mittfältaren på IFK Göteborgs radar

Adam Ståhl, 23, kan komma att bryta sitt kontrakt med turkiska Kardemir Karabükspor. Enligt uppgifter till GP är IFK Göteborg en av klubbarna som följer situationen noggrant.

ANNONS
|

Adam Ståhl hade en fin superettan-säsong med Norrby i fjol. På 26 matcher noterades han för sju mål och nio assist.

Flera klubbar visade intresse för mittfältaren då - det slutade med en flytt till Turkiet och Kardemir Karabükspor. Ståhl skrev på ett kontrakt över två och ett halvt år.

Enligt FotbollDirekt är 23-åringen nära att lämna klubben redan nu. Sajten rapporterar att Ståhl kan komma att bryta sitt kontrakt efter att, likt flera andra spelare, inte ha fått ut sin lön de senaste månaderna.

Flera allsvenska klubbar uppges följa situationen med spänning. Enligt uppgifter till GP är IFK Göteborg en av dem.

ANNONS

LÄS MER:Engvall tror på fortsatt karriär utomlands

Hade allsvenska anbud

Källor till GP uppger att Blåvitt mycket väl kan komma att ge sig in i jakten på mittfältarens signatur om han blir kontraktslös.

Tilläggas skall att IFK Göteborg hade ögonen på Ståhl redan innan han gick till Turkiet.

– När du har en kantspelare som gör en hel del mål är det klart att det är en spelare som drar till sig uppmärksamhet, sa sportchef Mats Gren till Fotbollskanalen i oktober.

I en intervju med FotbollDirekt har Ståhl själv berättat att han hade allsvenska kontraktsförlag att ta ställning till i höstas.

– Men när det här kom upp på bordet så släppte jag det. Turkiets högstaliga är större än allsvenskan. Jag kände att det var rätt val att göra. Jag kunde inte tacka nej, sa han till sajten i slutet av februari.

GP har sökt Adam Ståhl och IFK Göteborgs sportchef Mats Gren utan resultat.

ANNONS