Tidigare Gais- och Öis-tränaren sparkas efter vinst

Thomas Askebrand ledde Västerås SK till tre poäng mot serieledande Landskrona Bois. Dagen efter fick han sparken.
– Ingen sitter säkert i den(branschen). Det är lite vad det är, säger klubbens lagkapten Simon Johansson till VLT.

ANNONS
|

Västerås SK hade bara tagit 14 poäng på de 13 inledande matcherna i superettan när man gästades av serieledande Landskrona Bois söndagen 1 augusti.

En match som man gick och vann med 3–1.

Dagen efter meddelade klubben på sin hemsida att man avslutar kontraktet med tränare Thomas Askebrand omgående.

”Vi har tittat på lagets prestationer och utveckling under säsongen 2020, samt på det som spelats av säsongen 2021. I den helhetsbedömningen anser vi att en förändring behöver göras både utifrån ett kort- och ett långsiktigt perspektiv.”, skriver klubben i ett uttalande.

LÄS MER:Dane Ivarsson mot Stefan Jacobsson – 16 år efter division 3-drabbningarna

Förflutet i Gais och Öis

Thomas Askebrand kom till Västerås inför säsongen 2019 efter ett år i Öis. Dessförinnan har 53-åringen också haft ansvaret i Gais(2013-2014).

ANNONS

I fjol tog han Västerås till en sjundeplats och lämnar nu ifrån sig huvudansvaret med laget på en tiondeplats.

Klubben skriver vidare i uttalandet att beslutet togs redan innan söndagens match, men att man valde att vänta med nyheten för att inte störa lagets uppladdning.

”Det enskilda resultatet i matchen mot Landskrona påverkar alltså inte den helhetsanalys som ligger till grund för beslutet.”

Askebrand ersätts av klubbens assisterande tränare Kalle Karlsson, som tilldelas ansvaret över resten av säsongen.

– Det är tråkigt när en tränare får gå. Framför allt när det handlar om en nära kollega som jag tycker om och haft väldigt roligt ihop med. Samtidigt är jag väldigt inspirerad att göra allt jag kan för att bidra till att vi tillsammans gör en bra höst, säger Kalle Karlsson till Västerås SK:s hemsida.

LÄS MER:Vännerna Emin Grozdanic och Ajdin Zeljkovic bittra rivaler i derbyt

Lagkaptenen: ”Ingen som sitter säkert”

Lagkapten Simon Johansson om hur och när Västerås-spelarna fick veta:

– Vi hade ett möte idag(måndag, reds. anm.) med spelarrådet där vi fick höra hur styrelsen hade tänkt. Så vi fick informationen innan den gick ut i media, säger Simon Johansson till VLT.

Han talar vidare om vilken motivering som gavs.

– Det var som de skrivit; att de tror på Kalle som den långsiktiga planen och som en bra tränare, att de ville ge honom chansen redan nu. Sen har vi fått det förklarat att det är en ekonomisk fråga i det längre perspektivet, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag gillar ju Thomas som tränare och person. Det är klart att det är jättetråkigt när det blir så här, men samtidigt är det här en bransch som vi båda valt och det är ju ingen som sitter säkert i den. Det är lite vad det är, säger Johansson.

LÄS MER:Biljetterna till Originalderbyt mellan Öis och Gais släppta – efter dröjsmål

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS