"Tar fem dagar innan man får något svar"

Karusellen kring IFK Göteborgs mittfältare Henrik Björdal fortsätter och ännu är det oklart om norrmannen blir kvar i Göteborg efter söndagens match mot Örebro SK. – Jag hade hoppats att få reda på det idag, säger sportchef Mats Gren.

ANNONS
|

I låneavtalet med Brighton står det att Henrik Björdal ska återvända till Englandefter söndagens match borta mot Örebro SK, men enligt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är ännu intesista ordet sagt.

– Det är väl inte riktigt färdigdiskuterat faktiskt. Vilade väl egentligen ned det hela när de (Brighton) krävde alldeles för mycket. Men nu har det kommit tillbaka till att vi kanske kan låna honom till slutet av säsongen, säger säger Mats Gren.

Förhandlingarna underlättar heller inte närmotparten är svår att nå.

– Han som jag har kontakt med där borta är ju inte den lättaste att få tag på kan jag säga. Det tar fem dagar innan man får något svar varje gång, så det går inte så fort.

ANNONS

Men kommer Björdal åka till England efter söndagsmatchen?

– Jag hade hoppats att få reda på det idag, men vi har inte fått någon kontakt de senaste fyra dagarna.

– Vi får se lite vart det landar nu, jag kan inte alls säga åt det ena eller andra hållet just nu. Vi måste se vad de (Brighton) vill ha i avtalet.

Ovisst även för Björdal

För Henrik Björdal, som tidigare sagt att han mer än gärna stannar i IFK Göteborg, är det precis lika ovisst. Inte heller han har någon aning om åt vilket håll det just nu lutar.

– Vad jag vet är att det pågår ett samtal mellan klubbarna och händer det inget så får jag resa tillbaka nästa vecka, säger han efter vad som kan varit hans sista träning på Kamratgården.

Hur påverkas du av ovissheten?

– Jag har bara försökt hålla fokus på det som händer här.

För Björdal finns det egentligen två scenarion efter matchen mot Örebro SK: Antingen får han stanna i klubben han trivs i, eller så blir det ett spännande äventyr i England.

– Jag vill stanna här och spela i allsvenskan, men samtidigt hade det varit spännande att testa en försäsong i Brighton och Premier League såklart.

ANNONS
ANNONS