Talangerna bakom Gais upphämtning

ANNONS
|

Superettan-laget Dalkurd från Borlängeär ett av lagen som tippas slåss om uppflyttning till allsvenskan, tillsammans med bland andra Gais. Därför var dagens cupmöte något av en värdemästare för Gais som dock stod för ett riktigt bottennapp i första halvlek.

–Väldigt missnöjd med vår första halvlek, lama över hela planen, tvåa på de flesta duellerna, löper inget för varandra. Allt det där klassiska, säger Gais-tränaren Benjamin Westman.

Talangerna ändrade matchbilden

I paus var ställningen 2-0 till hemmalaget efter mål av Ahmed Ammar och Rawez Lawan och den mycket missnöjde Westmans drag för att väcka sitt lag var att byta in talangerna Mattias Kano, 18, och Fleix Kasper, 21. Ett lyckad drag skulle det visa sig.

ANNONS

– De kommer in och visar ett helt annat engagemang och tvingar Dalkurd till ett spel som de inte alls gillar, de tvingas slå mycket långt, säger Westman.

Det gav resultat i form av en reducering efter drygt tio minuter av den andra halvleken genom James Sinclair. Gais fortsatte att hota men det skulle dröja till kvitteringen och även då var det en av lagets ynglingar som höll sig framme.

Hade bud på segermål

19-åringen Alexander Leksell, som lämnade IFK Göteborg för spel i Gais innan säsongen, kunde sätta dit 2-2 i den andra tilläggsminuten.

– I ärlighetens namn så hade vi även bud på 3-2, säger Westman som på det stora hela var nöjd med hur laget stod upp mot den förväntatde toppkonkurrenten i superettan:

– Vi får räkna in att mittbacksparet vi spelat mycket med, Carl Nyström och Steven Old, inte spelade i dag. InteLuka Mijaljevic heller som vi inte vågade riskera. Sen är Arvin Shoajee sjuk och Dan Keat borta sedan. I ljuset av det är jag jättenöjd med den andra halvleken.

Chansen till avancemang i cupen är dock borta för Gais efter att AIK slagit Kristansstad på bortaplan.

ANNONS