Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Talangen utbytt när Häcken räddade poäng

Häcken fick stopp på Hammarbys segersvit - trots två kostsamma försvarsmisstag.
Till slut var det Moestafa El Kabir som räddade poängen.
– Bra för alla som inte var involverade i matchen, konstaterar Andreas Alm.

Hammarby kom med stort självförtroende till Bravida arena och såg från start ut att vara det mest anfallsvilliga laget. Men Häcken spelade smart och var sylvassa i sina omställningar och efter 12 minuter var det en sådan som gav utdelning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nasiru Mohammed drev bollen med fart och släppte den i precis rätt läge till Paulinho. Brassen såg ut att vara på väg ur vinkel, men drog på en jättekanon rätt upp i nättaket: 1–0 till Häcken.

Efter det fortsatte hemmalaget att skapa chanser, bland annat tvingade Nasiru Mohammed Hammarbymålvakten Johan Wiland till en benparad. Men sedan gick allt fel för Häcken:

31:43: Peter Abrahamsson fumlade och tappade bollen efter en hörna. Nikola Djurdjc höll sig fram och satte kvitteringen.

32:42: Häcken hade just gjort avspark efter målet när Emil Wahlström, som siste man, tappade bollen till Nikola Djurdjic som kom helt fri och kunde sätta 2-1 bara 59 sekunder efter sitt första mål.

Därmed var häcken plötsligt i underläge, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I paus beslöt sig Andreas Alm för att göra en förändring och plockade ut Daleho Irandust till förmån för Viktor Lundberg. Irandust hade i den första halvleken sett något uppgiven ut - något även tränare Alm noterat.

– Det är så med "Dalla", när han är med i förstapressen så tycker han att han får springa lite överallt. Jag sa till honom att ja, det ska du göra. Han har lungor och kompetens att göra det, men klarar inte mentalt att göra det i dag. Då ville jag ha in Viktor istället.

Menar du att du var besviken på hans attityd?

– Attityd är så stort, men hur han hanterar press-spelet. Paulsen (mittback, Hammarby) är tydligt bäst på uppspel. Då behöver vi stänga det på nåt sätt. Det är som för alla spelare, det kommer att komma tusen matcher där det känns lite menlöst att jaga, men man lär sig och det gör Dalla också, säger Alm.

LÄS MER: Så bra var Häckenspelarna mot Hammarby

I den andra halvleken slog Häcken tillbaka. Återigen var det Nasiru Mohammed som stod för förspelet när han hittade in till Moestafa El Kabir, som drog till direkt och läckert placerade bollen intill bortre stolpen: det var kvitterat med 35 minuter kvar att spela.

I den 73:e minuten fick El Kabir kliva av och ersattes av Alhassan Kamara. Paulinho fick ett jätteläge i minut 83, men träffade lagkamraten Viktor Lundberg istället för mål.

I slutminuterna sattes även Karl Bohm in i jakten på ett segermål, men den underhållande matchen slutade oavgjort, 2– 2 och därmed stannade Hammarbys segersvit på fyra matcher.

– Om nån hade sagt på förhand att Peter skulle tappa en boll och Emil skulle slå bort en boll inom 60 sekunder och att vi fortfarande skulle få poäng så hade man varit nöjd. Att göra det mot ett segerspeedat Hammarby är bra, säger Alm.

– Sedan är vi bra och hyfsat starka i vår mentalitet som gör 2-2. Efter det lyckas vi inte riktigt forcera förbi alla grönvita. Så kryss var bra för alla som inte var involverade i matchen, det vill säga de andra lagen i serien.

LÄS MER: Simon Sandberg om Häcken-fansens hyllningar

Så startade Häcken:

Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Wahlström, Arkivuo – Friberg, Faltsetas – Mohammed, Irandust, Paulino – El Kabir

Läs mer om BK Häcken
Mest läst