Talangen olycksfågel för Arsenal

PSG kopplade greppet om förstaplatsen efter 2-2 ot Arsenal i London, där stortalangen Alex Iwobi blev syndabock för hemmalaget.

|

Båda lagen var klara för avancemang till åttondelsfinal men i potten låg en chans att koppla greppet om den viktiga förstaplatsen i gruppen, som ger en lättare lottning i slutspelet. Det skulle bli en chansfylld match där slumpmålen spelade en viktig roll.

Paris Saint-Germain inledde gruppfinalen klart starkast och chockade hemmalaget med ett stort bollinnehav. När Matuidis inspel från vänster nådde Edinson Cavani på bortre stolpen så kändes ledningsmålet fullt logiskt och rättvist.

Arsenal försökte men kunde inte riktigt hota gästerna. I halvlekens slutskede fick de dock den väg in i matchen som de behövde.

Alexis Sanchez frispelades till vänster i straffområdet och efter en skottfint föll han, misstänkt lätt, över benet på polacken GrzegorzKrychowiak. Domaren pekade på straffpunkten och Olivier Giroud var iskall.

Om det var ett blekt Arsenal i första halvlek var det raka motsatsen i inledningen av andra. Ledningsmålet var dock av turligaste modell.

Ett fint Arsenal-anfall avslutades med rejält flipperspel i straffområdet där italienaren Marco Veratti blev otursgubbe. Mittfältaren träffades av en rensning och det dråpliga självmålet var ett faktum. Men det skulle inte bli det sista.

I historieböckerna kommer dock Lucas att stå som målskytt men visst kan man kalla PSG:s kvittering efter en timmes spel för ett självmål.

Brassen Lucas nickade efter hörna men unge talangen Alex Iwobi styrde bollen förbi David Ospina i Arsenal-målet, som såg ut att ha full kontroll på nicken från Lucas. Utjämnat och i det läget PSG som gruppetta i kraft av fler bortamål inbördes.

Trots ett försök till anstormning lyckades inte Arsenal hitta ett segermål och inför den sista omgången har alltså PSG förstaplatsen och de ställs mot gruppjumbon Ludogorets på hemmaplan. För Arsenal är det Basel på bortaplan som gäller.