Talangen hyllades av Asbaghi: "Blir väldigt glad"

August Erlingmark imponerade i Blåvitts förlust mot Malmö FF. Efteråt hyllades talangen av tränare Poya Asbaghi.
– Han gjorde en av sina bästa insatser i den blåvita tröjan, kanske den allra bästa, säger tränaren på presskonferensen efter matchen.

ANNONS
|

IFK Göteborg avslutade hemmasäsongen med att förlora mot Malmö FF med 0–3.

Trots det negativa resultatet fanns det dock viss optimism kring insatsen i Blåvitt-lägret efter slutsignalen. Framför allt över det som hemmalaget presterade under matchens första halvlek då Göteborg faktiskt skapade både fler och bättre chanser än gästerna.

– Får vi lite perspektiv på det kan vi nog ta med oss en del, framför allt inställningsmässigt, även om det känns fel att prata i de termerna efter att man har förlorat med 0–3, säger David Boo Wiklander.

Även tränare Poya Asbaghi var nöjd med det han fick se från sitt lag under matchens första 45 minuter.

ANNONS

– Första halvlek känner jag optimism kring. Det tror jag publiken här också tyckte, de tänkte nog att det här är något vi vill se mer av. Vi var väldigt aggressiva, vi mötte allsvenskans bästa fotbollslag just nu och var faktiskt bättre än Malmö där och då, säger Asbaghi på presskonferensen efter matchen.

LÄS MER:Sjuttonårige Benjamin redo att axla ansvaret i Blåvitt

"Kanske den bästa insatsen"

Och tränaren var glad över att flera av de yngre spelarna tog chansen. En han framhävde lite extra var August Erlingmark.

– Det var flera unga spelare som tog för sig. (Benjamin) Nygren gjorde sin första debut från start. Även Victor (Wernersson) tycker jag gjorde en väldigt bra match.

– Och August Erlingmark gör en av sina bättre insatser i den blåvita tröjan, kanske den allra bästa som jag har sett. Det är unga spelare som verkligen visar att de är med och kan bidra med något bra för framtiden. Och de gör det mot bästa tänkbara motstånd.

När Erlingmark får höra vad tränaren sagt drar han på smilbanden.

– Jag blir väldigt glad av att höra det. Jag vet inte, jag tycker nog att jag har gjort bättre spelmässiga insatser med bollen, men i dag fokuserade jag mest på att springa och vinna dueller, jag är nöjd med min insats.

ANNONS

LÄS MER:Veteranerna om framtiden: "Vet vad jag vill"

ANNONS