Ikonens son klar för Blåvitt: "Är jättestort för mig"

ANNONS
|

Ända sedan förra säsongen tog slut har August Erlingmark tränat med A-laget och varit med på varje pass sedan dess. Han fick även resa med till träningslägret i Dubai tillsammans med fem andra kompisar från U-truppen i IFK Göteborg.

–Han har gjort det bra på träningarna och tagit kliv. Han har rätt mentalitet och klarat av steget från att träna med U-truppen till att träna med A-laget, och inte bara någon enstaka gång utan kontinuerligt på ett bra sätt. Det är roligt att han har tagit de kliven, aLennartsson nyligen om Erlingmark.

LÄS ÄVEN: De är Blåvitts framtidshopp

ANNONS

Nu kan GP avslöja att talangen har fått ett A-lagskontrakt från IFK Göteborg.

– Det känns jäkligt kul! Det är verkligen jättestort för mig. Hade du frågat mig för två år sedan om det här så hade jag inte trott på det. Då kändes det som att det var väldigt långt upp, säger Erlingmark..

Känslan nu?

– Helt fantastiskt!

– Jag känner ju att det är en bit kvar till att starta i allsvenskan men jag kommer in i det mer och mer och klart att man hoppas på att få spela lite i år. Det här är ju ett kvitto på att man har gjort något bra.

Enkelt beslut att skriva på?

– Ja! Det gick väldigt snabbt och det var inga konstigheter direkt.

Senare under tisdagen bekräftade IFK Göteborg avslöjandet på sin hemsida. Ett A-lagskontrakt har skrivits med August Erlingmark över säsongen 2018.

– Han har förtjänat det här. August har blivit bättre och bättre för varje dag och kommit in i tempot och gjort det bra när han har fått spela. Han är en väldigt intressant spelare med en väldigt bra attityd och sen är han en stor talang också, säger Mats Gren till GP.

ANNONS

Skönt att lyfta upp en egen spelare?

– Det känns alltid bra, det gör det. Sen har August förtjänat det här.

ANNONS