Talangen återvänder: "Vi var inte prio ett"

Från Uppsala till Göteborg och tillbaka igen. Oscar Kindlund har pendlat mellan Sirius och IFK Göteborg de senaste åren. I dag är han tillbaka på bekant mark med moderklubben – för att föra Sirius vidare från gruppen. – Det ska bli riktigt roligt att komma ner till Göteborg igen. Det ska bli sjukt kul att mäta oss med Göteborg, säger han.

ANNONS
|

Efter att ha debuterat som 15-åring i division 1 bytte Oscar Kindlund Uppsala och seniorfotboll mot Göteborg och juniorspel 2013. Tre år senare var det fortfarande i juniorlaget han spelade matcher.

När Sirius hörde av sig och erbjöd en trupplats i ett topplag i superettan förra sommaren gick det fort. Ett månadslångt lån blev snart ett kontrakt på 3,5 år.

– Det gick på en vecka. Det kändes som Sirius hade en bra plan för mig och jag kände tränarna sedan tidigare och vet att de är jäkligt bra. Det känns som att min fotboll passar bättre in i Sirius. Det var därför jag tog det här steget, säger han.

ANNONS

"Trodde det var på gång"

20-åringen var med på två försäsongsläger med Blåvitts a-lag och spelade flera träningsmatcher. Men mer än så blev det aldrig.

– Jag trodde det var på gång då. Jag tränade ju med a-laget väldigt mycket och det var inte så att de sa att jag inte skulle få kontrakt. Det var mer att jag kände att det var svårt att få spela där.

"Var inte prio ett"

På lägret 2015 var sju ungtuppar från juniorlaget med för att se och lära. Två år senare spelar ingen av dem kvar i klubben.

– Det är svårt att svara på vad det beror på. IFK är en svår klubb att slå sig in i. Blåvitt var med i toppen varje år då har man inte råd att slussa in yngre, säger han och fortsätter:

– Jag var med på många matcher och fick ett visst förtroende. Men vi hade inte a-kontrakt. Då var vi inte prio ett kanske.

"Kan bli något sms"

Patrik Karlsson Lagemyr har lyckats med det få andra blåvita talanger gjort och tagit en plats i a-laget. Han och Oscar Kindlund håller kontakten och psykningar kan bli aktuellt inför gruppfinalen.

– Det kan nog bli något sms till honom, men man vill inte vara allt för kaxig, säger Kindlund.

ANNONS
ANNONS