SVT-profilen John Taylor: Jag vet var Zlatans näsa finns

Näsan på Zlatan Ibrahimovic staty sågades av i december. Nu säger sig SVT-profilen, John Taylor, veta var den finns.
– Jag är en person bort från den näsan, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det började med klotter och en toaring. Men vandaliseringen av Zlatan Ibrahimovic staty, utanför Stadion i Malmö, eskalerade och till slut var det någon som sågade av näsan.

LÄS MER:Ny skadegörelse mot Zlatanstatyn – näsan avsågad

Statyn sågades senare även ner och är nu borttagen från sin ursprungliga placering. Nu ska den repareras för en summa på strax över 200 000 kronor.

LÄS MER:Tre månader av Zlatan kostade skattebetalarna en kvarts miljon kronor

Trädgårdsmästaren John Taylor, aktuell med SVT:s populära program "Trädgårdstider", är född i England men har hållit på Malmö FF sedan en lång tid tillbaka. Han tar tydligt avstånd från vandaliseringen. Samtidigt som han, lite överraskande, påstår han sig veta var Zlatan Ibrahimovic avsågade näsa kan tänkas finnas.

ANNONS

– Jag vill poängtera att jag inte stödjer att offentlig konst vandaliseras, samtidigt förstår jag varför de gjorde det. Jag vet också var Zlatans näsa finns. Det kan jag säga. Jag vet att den finns i Malmö, säger han till Aftonbladet.

Enligt John Taylor har nu Zlatan Ibrahimovic näsa blivit något av ett smycke.

– Jag är en person bort från den näsan. Jag vet inte var den är just nu, men jag vet att den sågs på en fest runt nyår. Jag vet att den finns i Malmö och att den finns runt någons hals.

Besviken på Zlatan

Som Malmöit blev även SVT-profilen besviken över Zlatan Ibrahimovic val att investera i toppkonkurrenten Hammarby IF.

– Zlatan var kung här i Malmö, men tyvärr har han valt en annan väg. Det är naturligtvis hans rätt som privat individ och han är förmodligen den bästa fotbollsspelare jag sett. Vilken kung han var.

LÄS MER:John Taylor återskapar Tjolöholms trädgård i engelsk anda

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS