Sverige drar nitlott – Champions League ändras

ANNONS
|

Under Michel Platinis ledning skulle Champions League breddas. Det skulle bli fler platser åt lag från mindre ligor. Sedan en tid tillbaka är Uefa-presidenten avstängd från sin post och storklubbarna har hotat att öppna en ny europeisk superliga.

Nu ska Uefa ha vikit ner sig för storlagen, enligt AP.

För en vecka sedan kom uppgifterna om attde fyra bäst placerade klubbarna från Europas fyra största ligor (England, Tyskland, Spanien och Italien) skulle få direktplatser till Champions League.

Något som nu ska vara klart.

Enligt AP ska de fyra största ligorna från och med säsongen 2018/19 få hela 16 av 32 direktplatser. Något som innebär att de mindre nationerna, som Sverige får det betydligt tuffare att ta sig till gruppspelet.

ANNONS

Förutom att de 16 platserna går till storklubbarna i Europa så skaPortugal, Frankrike och Ryssland tilldelas två direktplatser vardera.Ukraina, Belgien, Nederländerna, Turkiet och Schweiz får endirektplats att ge sina ligamästare.

De andra ligamästarna, i bland annat Sverige, Danmark, Österrike, Skottland och Grekland, göra upp om de sista fem,i stället för de nuvarande tio platserna, enligt BT.

”Vi kommer att tillkännage en utveckling av Champions League på en presskonferens på fredag”, skriver Uefa i ett uttalande enligt AP.

Förhandlingarna förväntas slutföras i samband med torsdagens lottning till Champions Leagues gruppspel.

ANNONS