Svenske doldisen tar över afrikansk storklubb

Han vann SM-guld med Djurgården 2005 men försvann sedan snabbt från allsvenskan. Efter många år i norsk fotboll tar Kjell Jonevret nu mycket överraskande över Orlando Pirates - en av Afrikas största klubbar. - Jag är väldigt stolt och hedrad över att få det här jobbet, säger han.

ANNONS
|

Sydafrikanska Orlando Pirates, förra året sjua i den sydafrikanska ligan, har gjort klart med svenske Kjell Jonevret som ny huvudtränare. Den tidigare Viking-tränaren har skrivit på ett treårskontrakt och presenterades på en presskonferens på måndagen.

Piraterna från Johannesburg är en av Sydafrikas äldsta klubbar och har tagit hem den inhemska ligan fyra gånger.

"Har några vänner här nere"

Jonevret tar över efter den peruanske tränarenAugusto Palacios.

- Jag skulle ljuga för er om jag sa att jag kunde sydafrikansk fotboll fantastiskt bra, men jag har några vänner här nere. Jag känner Stuart Baxter (som tränare SuperSport), sa Jonevret under presentationen.

Klubben han tar över ligger på tionde plats i ligan. Jonevrets första match vid rodret för piraterna blir mot Polokwane City på lördag.

ANNONS

- Alla i Skandinavien vet vilka Orlando Pirates är. Jag är väldigt stolt och hedrad över att få det här jobbet. Det kommer bli fantastiskt, säger han.

ANNONS