Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svenskarna chockade efter pistolskandalen i grekiska ligan

Paok Thessalonikis fick ett bortdömt mål mot AEK Aten – då stormade Paok-ägaren planen, beväpnad med en pistol.
Nu har två av Atens svenskar uttalat sig efter skandalen.
– Scenerna som utspelade sig i går är helt overkliga, säger förre Blåvittspelaren Jakob Johansson.
– Det är lite som Super Mario Bros här nere. Det tar aldrig slut på nivåer vad det gäller sånt här. säger Astrit Ajdarevic.

Den grekiska högstaligan i fotboll drabbades under söndagen av en praktskandal när Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis stormade planen, med vad som såg ut som en pistol i bältet, efter att hans lag fått ett bortdömt mål hemma mot AEK Aten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Klubbägare stormade planen – med pistol

Astrit Ajdarevic har spelat i Aten sedan 2017. Dock spelade han inte i söndags, utan såg hela händelseförloppet på teven.

– Jag var faktiskt hemma men såg allt på tv. Det var sjukt att se vad som hände. Nu hade vi träning i dag och då fick man höra lite mer om vad som hände där på matchen, säger mittfältaren till Expressen.

"Som Super Mario Bros här nere"

Föga förvånande var det ett chockat lag som tränade under måndagen, även om flera av spelarna varit med om skandaler tidigare enligt Ajdarevic.

– Folk var chockade. De har aldrig varit med om något liknande. Eller de har varit med om sådana här händelser tidigare tyvärr, men det här var en nivå till. Det är lite som Super Mario Bros här nere. Det tar aldrig slut på nivåer vad det gäller sånt här.

Efter skandalen har den grekiska regeringen meddelat att man avbryter ligan på obestämd framtid. Något som väcker en viss oro hos Astrit Ajdarevic vars AEK Aten i allra högsta grad slåss om ligatitel

– Klart det är tungt att det blir så här. Men jag hoppas inte att de på allvar tänker bryta ligan nu eller stänga ligan eller börja om. Det vore en stor skandal och ett stort skämt. Då man lika gärna lägga ner allt.

Förre Blåvittspelaren: "Rent ut sagt skittråkigt"

Även förre IFK Göteborgspelaren Jakob Johansson tillhör Aten, dock jobbar han för att komma tillbaka från sin korsbandsskada han ådrog sig under Sveriges playoff mot Italien.

Även han tycker det är synd att ligan ska avbrytas, även han anser att det kan finnas fog för det.

– Det är rent ut sagt skittråkigt att de här åtgärderna ska behöva vidtas. Scenerna som utspelade sig i går är helt overkliga. Tyvärr är det inte första gången som något liknande sker, men inte desto mindre är det jättetråkigt, säger han till SVT Sport.

– Men jag har full förståelse för att någonting måste göras. Jag vet inte dock inte i detalj vad som har hänt, så jag kan inte säga om just detta beslut är rätt eller fel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.