Svenska Fotbollförbundet gillade tweet som krävde Janne Anderssons avgång

”In med Bojan Djordjic som förbundskapten”. Så lyder ett inlägg som Svenska Fotbollförbundet gillade på Twitter.
– Vi måste ha kommit åt knappen, säger Andreas Hård, ansvarig för sociala medier på SvFF, till Expressen.

ANNONS
|

Efter att Sverige besegrat Azerbajdzjan med 5–0 i EM-kvalet hamnade förbundskapten Janne Andersson i ett livesänt jättebråk med Viaplays expert Bojan Djordjic, det kan knappast ha gått någon förbi.

Efter händelsen har Andersson delvis bett Djordjic om ursäkt, främst då den sistnämnde upplevt att förbundskaptenen ifrågasatt expertens svenskhet. Djordjic i sin tur har sagt att han kan förlåta – men inte glömma.

Det hela har satt igång en livlig debatt där det finns åtminstone två läger – de som anser att Djordjic bär ansvaret för bråket och de som menar att Andersson är den som gjort fel. Vissa tar det till och med så långt som att kräva förbundskaptenens avgång.

ANNONS

Just en sådan tweet har nu fått stor uppmärksamhet.

”Har blivit ett misstag”

”In med Bojan som förbundskapten bums! #Janneout”, lyder ett inlägg – som gillats av Svenska Fotbollförbundets officiella Twitterkonto, rapporterar Expressen.

Så, är det förbundets hållning i frågan? Har vi rentav en ny förbundskapten till nästa landslagssamling?

Inte nödvändigtvis. För Expressen berättar Andreas Hård, ansvarig för förbundets sociala medier, att inlägget inte gillats med uppsåt.

– Det har blivit ett misstag under kvällen när vi modererat våra kommentarsfält. Måste ha kommit åt knappen, säger Hård.

Gillamarkeringen är nu borttagen.

LÄS MER:Bojan Djordjic uttalar sig efter bråket med Janne Andersson

LÄS MER:SVT-profilen Fouad Youcefi riktar kritik mot Bojan Djordjic

LÄS MER:Janne Andersson efter ordbråket: ”Ber om ursäkt om han tolkat det så”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS