Svenska fansens enorma stöd till Sundhage

Pia Sundhages framtid som svensk förbundskapten diskuteras för fullt. Hon har åtminstone stort stöd bland supportrarna, visar en undersökning.

ANNONS
|

Hon förde Sverige till ett överraskande silver i OS-fotbollen och öppnade för en fortsättning som förbundskapten.

På torsdagen säkrade Sverige sitt avancemang till EM i Holland nästa sommar ochPia Sundhage är sugen på att leda landslaget i det mästerskapet.

I en intervju med GP i veckan bekräftade Sundhage att förhandlingarna med Svenska fotbollförbundetär igång.

–Vi är ju bara i ett samtal nu, men det jag främst tänker på är ett år till, att få satsa precis allt. Och med tanke på hur det gick i OS, att ta all den energi och ösa på i ett år till – så är min första tanke, sa Sundhage då.

ANNONS

Spelarnas stöd

Hos landslagsspelarna har Sundhage stort förtroende. Flera tongivande spelare har gått ut och lobbat för en fortsättning förförbundskaptenen. Något som glädjer Sundhage.

–Det är klart, om du har en grupp som säger vi vill ha dig som ledare, då blir man en ännu bättre ledare. Det är väldigt väldigt, roligt såklart.

Supportrarna överens

Inför Sveriges EM-kvalmatch mot Slovakien genomförde Forza Football en enkät som besvarades av 1 000svenska användare av företagets app.

Frågan: "Vill du att Pia Sundhage fortsätter över EM 2017?"

Supportrarnas svar blev minst sagt enhälligt.

90 procent av de 1 000 som svarade på frågan vill att förbundskaptenen fortsätter, och bara 10 procent tycker att det räcker nu och att någon annan ska få förtroendet inför mästerskapet.

Lutar mot nytt kontrakt

Och majoriteten av supportrarna ser ut att få sin vilja igenom.

Efter torsdagens seger kommenterade Pia Sundhage kontraktsförhandlingarna såhär för GP:

–Vi ska tjata lite till innan det blir påskrivet kontrakt, men jag hoppas innerligt att det ska bli så.

ANNONS