Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

"Svennis" får rätt mot 'fejk-shejken'

2006 lurades Sven-Göran Eriksson till ett samtal som kostade honom jobbet som förbundskapten för England – elva år senare har "Svennis" vunnit den rättsliga processen mot "fejk-shejken". – Det där gjorde mig ledsen och arg, säger han till Daily Mail.

Sven-Göran "Svennis" Erikssons tid som förbundskapten för det Engelska landslaget fick ett abrupt och minst sagt tråkigt avslut. 2006 lurades han nämligen till ett möte med journalisten Mazher Mahmood, som då uppgav sig vara en shejk.

Mahmood smygfilmade samtalet där "Svennis" baktalade olika spelare och ledare, samtidigt som han berättade att han kunde tänka sig att utnyttja sin relation med superstjärnan David Beckham. Allt för att trygga framtiden.

Skandalen, som ledde till att Sven-Göran Eriksson fick lämna posten som förbundskapten till England, har sedan dess varit en rättslig process – som svensken nu ska ha vunnit enligt Daily Mail.

"Det där gjorde mig ledsen och arg"

Segern är dock en liten tröst efter för "Svennis".

– Visst, vi vann den rättsliga processen, men jag förlorade mitt jobb. De gjorde det här för att ge mig stora, stora problem inför VM. Man ska respektera media, det är bra att de kan skriva vad de vill, men det där gjorde mig ledsen och arg. Det tog ett år men vi vann målet, säger Sven-Göran Eriksson till den engelska tidningen.

Mest läst