Supertalangen om tiden i klassiska klubben: Det var tufft

Tiden utanför startelvan fick Isak Ssewankambo att tröttna. Nu är han redo att få fart på karriären igen.– Det har varit tufft, men jag har lärt mig väldigt mycket, säger han till GP.

ANNONS
|

Den 20-årige högerbacken slog igenom i NAC Breda och flyttade till Derby i januari 2015. Där började sejouren i England med att han slet av menisken i ena knät. Efter det blev det ingen succé i den klassiska klubben.

– Jag spelade en del där men sen under sommaren så bytte de tränare. För mig blev det ohållbart, som ung spelare är det viktigt att få speltid och det fick jag ingen i Derby. Jag lärde mig mycket av den här tiden i alla fall, säger han.

Vad lärde du dig?

ANNONS

– Jag har blivit bättre på att hantera motgångar, att inte ge upp. Men det är klart att det har varit tufft.

Norska Molde började visa intresse för Ssewankambo för 4-5 veckor sedan. Klubbens tränare, den norske legendaren Ole Gunnar Solskjaer var tydlig med sitt intresse.

– Det tog lång tid men jag har hela tiden varit sugen. Jag snackade med lite folk som kan Molde bättre än mig. Jag snackade lite med Ole och fick veta deras filosofi och hur de vill jobba.

Hur är det att ha honom som tränare?

– Jag har bara tränat en gång men han gillar att jobba med ambitiösa spelare, unga spelare som vill utvecklas. Sen är det lite speciellt med tanke på vilken spelare han var. Han är ganska stor i Norge.

Treårs-kontraktet med Molde skrevs på under onsdagskvällen – under torsdagen gjorde han sin första träning.

– Det kändes bra. Härligt att vara igång och lära känna spelarna lite mer. Det var bra nivå får jag säga.

– Nu hoppas jag bara att jag ska få speltid, det är det viktigaste för mig för att jag ska kunna fortsätta utvecklas.

ANNONS
ANNONS