Sundhage redo att göra förändringar

ANNONS
|

Precis som inför matchen mot Finland, valde Sverige att träna på förmiddagen och bara ha en genomgång på Gamla Ullevis gräs under onsdagen. Den var dessutom till största delen stängd för media.

–När vi hade möjlighet att ha en stängd träning tog vi den. Vi märker skillnad när det är press på plats och när vi är ensamma. Ibland behöver vi vara för oss själva, förklarar Pia Sundhage det faktum att ­Sverige inte hade öppen träning som Tyskland valde.

Av den kvart som var öppen gick största delen till att prata taktik, både i grupp och genom att placera ut spelarna på planen i sina olika positioner. Och av just det att döma kan man dra slutsatsen att Josefine Öqvist och Sofia Jakobsson petas från startelvan och Lisa Dahlkvist och Antonia Göransson går in. Det betyder att Marie Hammarström flyttas ut på vänsterkanten och Göransson tar plats till höger.

ANNONS

–När jag är ytter är jag ­kanske lite mer defensiv än de andra ­yttrarna vi har haft hittills i turneringen, men nu har det flutit på bra med de yttrarna rent offensivt. Det beror helt på vilken start vi vill ha i matchen. Tyskland är väl det starkaste vi har mött hittills på pappret, säger Marie Hammarström.

Enligt Pia Sundhage var det ­redan dagen efter kvartsfinalen öppet på åtminstone tre positioner i start­elvan och det handlade inte om spelarnas form, utan bara om ren taktik.

–Det är inte så att man kan spela till sig en plats nu. Alla är beredda. Det är ingen som ballar ur så man säger att hon är inte redo. Alla är redo, säger hon.

Startelvorna släppt en timme innan matchstart, klockan 19.30 på onsdagen.

ANNONS