Sundhage om försvarsmissen: Jag tar på mig det

Pia Sundhage medgav att chansningen med en nästan helt ny backlinje inte gick hem. Men hon hoppas att det ska ge utdelning – på sikt. – Det är mitt fel att de inte spelade väl där bak,säger förbundskaptenen.

ANNONS
|

Det var ett ovanligt svagt svenskt försvarsspel som gjorde att Italien kunde vinna med 3–2. Efter matchen konstaterade Pia Sundhage att draget att byta plats på tre av de fyra spelarna i backlinjen inte varit lyckat.

– Det var lite av en gambling. Det är mitt fel att de inte spelade väl där bak. Men förhoppningsvis visar sig gamblingen vara en bra sak i kvarten, och då får vi nya spelare, fräscha spelare. Självklart påverkade det faktum att de inte spelat ihop sättet vi spelade. Jag tar på mig det.

Hon fortsätter sitt resonemang:

– Det handlar om att få friska ben till kvartsfinalen, och huruvida vi gjort rätt eller inte, det får kvartsfinalen förtälja. Det som var bra var att inhoppen från Dahlkvist och Rolfö såg bra ut i 25-30 minuter.

ANNONS

Ja, både Lisa Dahlkvist och Fridolina Rolfö tillförde energi och kreativitet när de kom in. Sundhage valde i paus att plocka ut både Kosovare Asllani och Caroline Seger.

– Jag tyckte inte att de såg så pigga ut, de spelade inte så bra fotboll. De hade för mycket touch på bollen, och de som kommer in gör det bättre, motiverar Sundhage.

Inför matchen sa Sundhage att en vinst var viktigt för det svenska självförtroendet. I stället blev det alltså förlust mot redan utslagna Italien.

– Det finns något som heter revansch och den här matchen, den lämnar vi. Men fotbollsmässigt tar vi med oss bra saker. Vi fick inte gratis självförtroende, utan det får vi jobba med, säger Sundhage.

Tack var Tyskland seger mot Ryssland var aldrig kvartsfinalplatsen i fara. Men förlusten gör att man nu får möta formstarka hemmanationen Nederländerna i stället för Danmark.

– Det har jag inte hunnit fundera på än. Vi är i kvartsfinal, och det är allt jag har hunnit tänka på, säger Sundhage.

ANNONS