Succéspelaren ratas av Blågult: "Han är väldigt, väldigt nära"

ANNONS
|

Trots att Samuel Armenteros gjort 19 mål för sitt Heracles i den holländska högstaligan blev han inte uttagen till den svenska truppen till det viktiga VM-kvalmötet med Frankrike den 9 juni samt träningslandskampen mot Norge fyra dagar senare.

I stället var det Marcus Berg, Ola Toivonen, John Guidetti och Christoffer Nyman som togs ut på anfallspositionerna.

– Det är en konkurrenssituation. Det är massor av variabler som jag värderar. Just den här gången är han inte med, men jag kan säga att han är väldigt, väldigt nära. Jag har pratat med honom i dag och peppat honom, och även förklarat att han varit väldigt väldigt nära, sade Andersson.

ANNONS

– Jag kommer följa honom med spänning framöver, tillägger han.

LÄS OCKSÅ: Andersson:"Extremt olyckligt och tråkigt"

Den svenska förbundskaptenen fick även frågor angående att 27-åringen kan välja att representera ett annat landslag, nämligen Kuba där hans pappa är ifrån.

– Spelaren själv måste välja utifrån sin egen historia och sin egna rötter och familj. Jag kan inte välja in det i en konkret uttagning.

I övrigt bjöds det inte på några skrällar när truppen presenterades i Solna. Tillbaka i truppen efter skada är John Guidetti och Martin Olsson. Sverige ligger tvåa i kvalgruppen bakom just Frankrike.

Sveriges trupp mot Frankrike och Norge:

Målvakter: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen.

Försvarare:Ludwig Augustinsson, Anderas Granqvist, Filip Helander, Potuns Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson.

Mittfältare: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Oscar Hiljemark, Jakob Johansson, Sam Larsson, Sebastian Larsson.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Christoffer Nyman, Ola Toivonen.

ANNONS