Stortalangen debuterar i U21: "Känns jävligt skönt"

Daleho Irandust har varit BK Häckens stora genombrott under säsongen, något som har lett till att 19-åringen blivit uttagen till U21:s EM-kvaltrupp. – Det känns jävligt skönt, säger mittfältaren till GP.

ANNONS
|

Mittfältstalangen har inte gjort Häcken-supportrarna besvikna under debutsäsongen 2017. Blott 19 år gammal har Daleho Irandust tagit för sig rejält i Hisingsklubben och senast under 3-1-segern mot Jönköping var han delaktig med en målgivande passning.

– Det har gått helt okej, Stahre (Mikael, tränare i BK Häcken) har trott på mig och låtit mig spela. Här i Häcken har jag fått spela på det sättet jag vill, så det har gått bra. Men det hade kanske krävts några fler poäng för att det ska vara en kanonsäsong. Men det är ju några matcher kvar, säger han till GP.

"Känns jävligt skönt"

Nu har Daleho Irandust belönats för sin fina säsong. U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson har nämligen valt att ta med Häckentalangen till EM-kvaltruppen som på torsdag ska träna i Falkenberg och sedermera möta Cypern. Uttagningen innebär en debut i U21-sammanhang för Irandust.

ANNONS

– Det känns jävligt skönt, om jag spelar blir det ju min första tävlingslandskamp. Mitt mål sedan våren har ju varit att komma med i U21-landslaget och det är kul att målet går i uppfyllelse.

Till att börja med var det 18 spelare uttagna, men då Jordan Larsson kommer att ansluta senare så valde förbundskaptenen att kalla in Daleho Irandust. Siktet är nu inställt på startelvan mot Cypern.

– Vi alla konkurrerar ju om positionerna, men det är bara upp till bevis nu vem som ska få starta.

ANNONS