Pontus Dahlberg och Nils Wiberg.
Pontus Dahlberg och Nils Wiberg. Bild: DANIEL STILLER

Storsponsorn lämnar Blåvitt – efter åtta år

IFK Göteborg tappar stjärnpartnern Prioritet Finans efter åtta år. Det bekräftades av båda parter under torsdagsmorgonen. Sponsorns avtal löper ut vid årsskiftet och kommer inte förlängas.

ANNONS

Prioritet Finans har med avbrott för ett halvår varit stjärnpartner för IFK Göteborg sedan 2011 och årligen bidragit med mellan fem och åtta miljoner kronor.

– Det är klart att vi gärna hade haft dem kvar, säger IFK Göteborgs Max Markusson.

IFK Göteborgs verksamhet inom företagsmarknad hade en svag utveckling under 2017 där sponsor- och reklamintäkterna minskade till 36,7 miljoner kronor, jämfört med 38,8 miljoner kronor 2016. Intäkterna från merchandise har under samma år minskat till 7,0 miljoner kronor, jämför med 9,4 miljoner kronor 2016. Det skriver klubben i sin verksamhetsberättelse.

Max Markusson säger i samtal med GP att Prioritet Finans avhopp var väntat.

ANNONS

– Det är inga konstigheter. Vi har fört en dialog en tid där Prioritet Finans har aviserat att de vill kliva ned från den position de har haft, säger IFK Göteborgs klubbdirektör och fortsätter:

– Vi får se hur de vill samarbeta med Blåvitt framöver. Det finns ingen dramatik i det här, det är inga konstigheter eller inga hard feelings.

Ett kännbart tapp?

– Det är klart att vi gärna hade haft dem kvar. Vi känner oss trygga i att kunna prestera något annat inom kort också.

Tappar ni ytterligare sponsorer?

– Det är lite som Giorgij-diskussionen på Twitter. Vi vet vad som står framför oss. Det är inte så att vi bara sitter och väntar. När den planen går i lås kommer vi berätta vad som händer. Vi hoppas att Prioritet Finans väljer att stanna kvar, fast i en annan form.

Vad betyder det för er ekonomiskt att de lämnar?

– Såvitt jag vet betyder det ingenting. Som de har sagt lämnar de i den form de har i dag, vi hoppas att de stannar kvar i annan form.

"Hoppas de stannar kvar i annan form"

Enligt uppgift till GP förhandlar IFK Göteborg med byggföretaget Serneke om ett utökat sponsorskap.

– Inga kommentarer, säger Max Markusson.

ANNONS

Serneke själva lägger locket på kring uppgifterna.

– Det jag kan säga i frågan är att vårt vidare engagemang i IFK – vilket vi ju har sedan länge och kommer fortsätta ha – vilken form det har kommer vi att kommunicera när det är klart, och det kommer vi att göra tillsammans med IFK, säger Johan Live, Sernekes pressansvarig.

– Vi får återkomma till det när den processen är klar. Det är min enda kommentar i frågan idag.

Men du säger inte direkt nej?

– Vi kommer ha ett engagemang i IFK men hur det ser ut det får vi återkomma till.

Lika fåordig kring IFK Göteborg och ett utökat sponsorskap är Ola Serneke.

– Vi kommenterar vi allt gemensamt med IFK, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS