Storsponsorn bakom Nilssons återkomst: "Legendarerna ska återvända"

Alf Westerberg och Mats Gren ville ha Torbjörn Nilsson som assisterande tränare men med klubbens prekära ekonomiska situation behövdes hjälp. Sponsorn Nils Wiberg, som länge velat ha fler gamla spelare tillbaka på Kamratgården, står för lönen under resten av året. – För mig var det ett naturligt val, säger Wiberg.

ANNONS
|

Torbjörn Nilsson återvänder till Kamratgården. Rekrytering blev möjlig med sponsorn Nils Wiberg och hans företag Prioritet Finans pengar.

– Det var bra utav Nisse med så kort varsel. Han sa att han ville vara med och stötta, säger klubbens sportchef Mats Gren.

Erbjöd han sig eller frågade ni?

– Nisse har inte varit med i något beslut så självklart ställde vi frågan.

Hade ni inte klarat löneposten utan honom?

– Jag vill inte gå djupare in på det. Vi har ständigdialog med Nisse.

Täcker han hela lönen?

– Ja.

Wiberg själv vill inte gå in på deekonomiska detaljerna men menar att signalvärdet är viktigt i Torbjörn Nilssons återkomst.

ANNONS

–När Blåvitt trampar vatten blir man ledsen. Jag har hållit mig utanför detta i år och låtit styrelsen sköta allting. Men nu fick jag den här förfrågan. Klubben frågade om jag var intresserad att vara med på ett hörn. För mig var det ett naturligt val, säger Nils Wiberg.

Varför ville du vara med på det här?

– Jag har hela tiden sagt att legendarerna ska återvända. Torbjörn har inte haft en officiell plats på Kamratgården på 31 år. Det är jättestort för mig att han kommer tillbaka. Supportrarna kommer bli lugna och glada. Hoppet kommer vi få in i och med att han kommer. Vi får tillbaka göteborgsanda, sen vi får se hur det går, han är bara människa.

Hur ser den ekonomiska uppgörelsen ut?

– Jag vill inte kommentera det ekonomiska. Jag bidrar lite grann. Det viktiga är att jag fick en förfrågan. Dehar sin budget jag tänkte att "why not?".

Tror du fler gamla spelare kommer återvända nu?

– Jag hoppas det, personligen.Jag har hoppats det hela tiden. IFKgöteborg hade en anda som gjorde att de vann Uefacupen. Vi har legendariska fotbollsspelare som ingen annan klubb. Vi ska utnyttja dem.

Efter att bara ha sett en match under första halvan av säsongen menar Nils Wiberg att hans vilja att gå till Gamla Ullevi är tillbaka.

ANNONS

– Bara på grund av det här går jag på matchen på söndag.Om vi vinner på söndag kan vi få en flygande start, säger han.

ANNONS