Alexander Faltsetas
Alexander Faltsetas Bild: MICHAEL ERICHSEN

Storseger för Häcken i den allsvenska omstarten

Daleho Irandust och Nasiru Mohammed med säsongens första mål. Alexander Faltsetas med säsongens andra. Tillsammans låg trion bakom Häckens 3–0-seger mot GIF Sundsvall.

|

Alhassan Kamara sköt, nickade och skarvade.

Under de första 41 minuterna mot GIF Sundsvall var det anfallaren som hade Häckens allra vassaste målchanser.

Sedan misslyckades gästerna med en rensning. Bollen nådde Daleho Irandust som blev fri. Helt fri.

Mittfältaren tog tillvara på det utmärkta läget genom att lugnt och iskallt driva framåt och placerade in 1–0 intill den bortre stolpen.

Häcken jublade. Irandust pustade ut.

Målet var hans första under allsvenskan 2018. Det var till och med hans första poäng under allsvenskan 2018. Han har längtat efter att spräcka de nollorna.

Målet gav Häcken en halvtidsledning.

Matchbilden så långt innehöll ett GIF Sundsvall som förde spelet och ett Häcken som ställde om sylvasst.

Mohammed en inhoppande målskytt

Den andra halvleken inleddes på samma sätt.

I chansväg hade Johan Hammar en halvfarlig nick efter en hörna och Mervan Celik en farlig nick efter en vacker djupledsboll. Båda avsluten passerade utanför målet.

Mer? Inte så mycket. Det blev chansfattigt.

Till den 74:e minuten vill säga. Då hittade Rasmus Lindgren en djupledslöpande Alexander Faltsetas. Passningen var perfekt, så också det avslut som levererades av Faltsetas. Upp med bollen i nättaket till 2–0. Mittfältaren firade sitt andra mål för säsongen med ett par volter.

Ett par minuter senare kom också 3–0. Inhoppande Nasiru Mohammed fick bollen vid straffområdeslinjen och placerade vackert in bollen med vänsterfoten. Målet var hans första för säsongen.

Segern gav Häcken en finfin allsvensk omstart. De är sexa i tabellen nu.

Härnäst väntar kval till Europa League borta mot lettiska FK Liepaja. Matchen spelas torsdag kväll. Därefter väntar IFK Norrköping i allsvenskan.

Fakta: Så startade Häcken

4-2-3-1: Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Hammar, Arkivuo – Berggren, Faltsetas – Celik, Irandust, Paulinho - Kamara