Stjärnornas krig vid sidlinjen – tränarna de stora profilerna

Det satsas rejält i England. Värvningarna avlöser varandra men de största stjärnorna i ligan sitter på bänken – tränarna. Räkna med flera riktigt heta dueller längs sidlinjen under säsongen.

ANNONS
|

Engelsk press sitter och gottar sig rejält över ordkrigen som redan är i full gång. Arséne Wenger och Jürgen Klopp gick båda ut och kritiserade Uniteds värvning av Paul Pogba. De två var rörande överens om att det var för mycket pengar.

– Det är ren och skär galenskap - men det verkar som att om du har råd med det så kan du rättfärdiga det, sa Wenger nyligen till Evening Standard.

Mourinho var inte sen att svara de två.

– Sådana affärer kan enbart göras av stora klubbar, sa Mourinho enligt The Telegraph.

ANNONS

Att Mourinho och Wenger inte är de bästa av vänner är inte någon direkt hemlighet. Nyligen gick Jose Mourinho ut i Manchester Uniteds egen tv-kanal och riktade en rejäl känga mot Wenger.

– Det finns managers som vann sin sista titel för 13 år sedan, vissa har aldrig vunnit någonting alls. Senast jag vann någon var för ett år sen, så om jag har mycket att bevisa, hur är det då för andra?

Även om duellen mellan Wenger, Klopp och Mourinho – duellen mellan Klopp och Guardiola som slogs i Tyskland i Dortmund respektive Bayern München kommer att bli underhållande så är det inget mot den riktigt heta duellen.

Den mellan de två tränarna för Manchester-klubbarna, Jose Mourinho och Pep Guardiola. De två retade gallfeber på varandra när de tränade Real Madrid och Barcelona.

Som hetast var relationen under ett av lagens alla möten, när Cesc Fabregas åkte på en tuff tackling och i tumultet efteråt petade Mourinho Pep Guardiolas assisterande, tränare Tito Vilanova i ögat med ett finger.

Trots att alla vet om deras rivalitet och att mängder av spelare berättar om rivaliteten, däribland Xabi Alonso som haft de båda som tränare.

ANNONS

– Jag kommer definitivt att hålla ett öga på den duellen och vad som händer, sa han till Sky Sports i somras.

Men inför starten av Premier League så har både Mourinho och Guardiola försökt begrava stridsyxan. I alla fall i pressen, men i den fjärde omgången när City och United möts så kan vi alla räkna med att det kommer att hetta till rejält.

– Om du bara fokuserar på ett lag eller en motståndare så kommer andra att skratta åt dig och det tänjer jag inte vara en del av, sa Mourinho.

– Det finns ingen anledning att vi inte skulle skaka hand. Vi är artiga grabbar, sa Guardiola.

Att Mourinho och framförallt Zlatan Ibrahimovic som inte har några höga tankar om Pep kommer göra allt för att bli bäst i Manchester är givet. Den engelska pressen dansar av glädje över duellerna i främst Manchester.

Fast den kanske störste galningen av alla tränare i Premier League, Chelseas hetlevrade Antonio Conte har flugit lite under radarn. Där kan vi räkna med att det kommer att hetta till rejält, mot domare, spelare, journalister och motståndare. Även om Conte också kört på den ödmjuka stilen inför starten av årets säsong.

ANNONS

– Det är inte en tävling mellan tränare, det är mellan lag och spelare. Det är det viktigaste, sa han till Mirror.

Det finns dock två tränare för topplag i Premier League som allt som oftast kör på den ödmjuke och respektfulla stilen, Tottenhams Mauricio Pochettinooch Leicesters gentleman Claudio Ranieri som sällas brusar upp.

Säsongen är äntligen igång i England och nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta av skådespelet längs sidlinjen.

ANNONS