Stjärnorna sågar nya teknologin

I veckan togs ett historiskt domslut när fotbollsdomaren Viktor Kassai, för första gången någonsin, videogranskade ett mål. Men den nya teknologin välkomnas inte av alla.

ANNONS
|

Klubb-VM pågår just nu i Japan, och under turneringen togs ett historiskt domslut när ett av målen videogranskades. Något som inte gjorts tidigare, men som varit på tapeten förr. Ni kanske minns Frank Lampards bortdömda mål mot Tyskland 2010, ett viktigt mål som kunde godkännas genom en videogranskning.

Exemplen är såklart många, men trots att missarna kan bli kostsamma så är inte alla nöjda med den nya teknologin. Christiano Ronaldo och hans lagkamrat Luka Modric är tvåav de missnöjda.

Fick sitt mål granskat

Christiano Ronaldo var med och bidrog när hans Real Madrid tog sig till final i klubb-VM, men domaren ville få målet dubbelkollatpå video innan han godkände målet. Något Ronaldos lagkamrat Luka Modric inte var nöjd med.

ANNONS

– Jag gillar inte fotboll med den här sortens system, jag vill fokusera på matchen och mitt spel. Så min första intryck är att det inte är ett bra system, säger den kroatiske mittfältaren.

Ronaldo verkade inte heller helt förtjust i den nya videogranskningen och när han klev av planen ska han skrattat och frågat " Teven verkar inte funka va?".

Lagets huvudtränare Zinedine Zidane verkade dock mer välkomnande.

– Vi behöver vänja oss vid det, om det är FIFAs policy så är det upp till oss att vänja oss.

ANNONS