Stjärnans kritik mot domarkåren: "En helt egen nivå"

Mot IFK Norrköping är Thomas Rogne avstängd efter tre varningar – två efter snack. Då kritiserar han den svenska domarkåren.

ANNONS
|

Den norske mittbacken har frånsett plumpen mot BK Häcken i derbyt stått för en stabil vårsäsong tillsammans med Mattias Bjärsmyr i mittförsvaret för IFK Göteborg.

Mot Elfsborg under söndagseftermiddagen blev det endast en pinne för Blåvitt efter att Tobias Hysén slagit till på nytt. Efter matchen buades laget ut av hemmafansen efter en ganska blek insats.

– Vi börjar jättedåligt i första 30 minuterna. Vi är inte påkopplade och förlorar för många dueller, vi är oskickliga i vårt passningsspel. Det är inte alls bra på hemmaplan mot Elfsborg, det är vi som ska vinna duellerna. Det var inte alls bra, säger Thomas Rogne och fortsätter.

ANNONS

– Vi gör ändå 1–1 och fajtar oss in i det och andra halvlek är mer öppen. Det kändes som att det var två trötta lag därute, Elfsborg hade något farligt läge, vi hade något och kunde med lite tur gjort 2–1. Men det är bara att vara ärlig, vi var inte tillräckligt skickliga.

I nästa omgång mot IFK Norrköping på bortaplan kommer Thomas Rogne dock inte att vara med. Mittbacken varnades av Martin Strömbergsson mot Elfsborg och står därmed på tre varningar – vilket gör att han är avstängd mot Norrköping.

– Det kanske är dumt av mig, men jag tycker att ”Bjärsa” ska ha frispark. Jag säger till domaren utan att gestikulera. Men standarden att snacka med domarna i allsvenskan är på en helt egen nivå. Vi ska inte kopiera Premier League kanske men spelarna ska kunna skrika lite på domarna.

– Sen är det andra gången jag får gult efter snack och det är något jag får kolla på.

ANNONS