Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Stjärnan om Häckens måltorka: "Har låst sig för oss"

För tredje matchen i rad fick Häcken lämna planen utan att göra mål. – Det är svårt att säga vad det är som har hänt, men det har låst sig lite för oss, säger Alexander Farnerud.

Tidigare offensivt charmiga Häcken har i år mer profilerat sig som gedigna bakåt och försvarsstarka. Mot Elfsborg lyckades Hisingslaget dock inte hålla tätt och det blev förlust med 0-2. Framåt har maskineriet dessutom börjat hacka riktigt ordentligt. För tredje matchen i följd fick Mikael Stahres lag lämna planen mållöst. 

Efteråt var mittfältsstjärnan Alexander Farnerud kritisk till lagets anfallsspel. 

– Det var ingen bra match från vår sida i dag. Elfsborg gör det bra och får ett tidigt mål, men det är mycket kvar av matchen då och det ska inte bli avgörande. Vi kommer inte upp riktigt i nivå. Vi saknar lite skärpa. 

Och på frågan vad det är som inte stämmer i Häckens offensiv svarar Farnerud: 

– Det är svårt att säga, men det har låst sig lite grann. Men det är ingen stress. Det har sett bra ut tidigare, mot Östersund senast gjorde vi det spelmässigt och skapade mycket chanser. I denna matchen hade vi inget av det och skapade inte några riktiga målchanser.

Han fortsätter: 

– Vi hittar inte varandra riktigt som vi ska. Men vi får inte tänka för mycket, för det är lätt att när man vill så mycket att det låser sig. I stället kanske det bara släpper av sig själv. 

Tränare Mikael Stahre var inne på att uppehållet kommer lägligt så att Häcken kan slipa på sitt offensiva spel. Något Alexander Farnerud håller med om.  

– Vi ska jobba mycket med det offensiva, det defensiva har sett bra ut. Även om vi släpper två i dag. Uppehållet kan nog komma lägligt för oss. 

Se mer från - BK Häcken
Mest läst