Stjärnan efter beskedet: "Det är tungt just nu"

Beskedet om att Jörgen Lennartsson fick sparken nådde spelartruppen under tisdagsförmiddagen. Kort därefter blev det officiellt. – Det är tungt just nu, men det är ju såhär det är i fotbollen med tränaren som får bära ansvaret, säger Sören Rieks.

ANNONS
|

Det har varit en säsong där resultaten inte gått IFK Göteborg och Jörgen Lennartssons väg. Det började från fansen redan efter derbyförlusten i våras mot Häcken med krav på hans avgång.

Efter debaclet senast mot Örebro fick styrelsen nog och sparkade honom under tisdagen. Ett besked som spelarna fick strax innan. – Det är tungt just nu, men det är ju såhär det är i fotbollen med tränaren som får bära ansvaret. Det är så det funkar, säger Sören Rieks. Vad säger du om beslutet? Väntat? – Det är klart att resultaten inte har varit så bra som vi hoppas och i en storklubb som Blåvitt så blir det mycket press. Sen efter den halvleken vi gjorde senast … men spelargruppen har hela tiden trott på Jörgen. Ni har stått bakom honom? – Absolut! Efter förlusten mot Örebro satt vi alla och pratade om matchen och hade en bra dialog. Vi pratade om vad vi skulle göra annorlunda i framtiden och så. Vi har trott på Jörgen. Efter Jörgen Lennartsson så tar Alf Westerberg över som huvudtränare. En mindre rockad då Westerberg varit assisterande till Lennartsson. – Det blir ingen revolution, men det blir lite ny energi och så. Tränaren får ju alltid skulden när det har gått bra även om vi spelare också bär ett ansvar, säger Rieks. GP har varit i kontakt med flera andra spelare som inte har velat uttala sig.

ANNONS
ANNONS