Steinhaus skrev historia i Bundeliga-debuten

ANNONS
|

Mötet mellan Hertha Berlin och Werder Bremen, med Ludwig Augustinsson från start, hade i vanliga fall setts som en ordinär match i Bundesliga. Men söndagens drabbning på Olympiastadion var allt annat än det och har fått stor uppmärksamhet inför.

Orsaken till det stavas Bibiana Steinhaus som blev historisk när hon som första kvinnliga huvuddomare dömde en match i den tyska högstaligan Bundesliga.

–Först och främst dömer jag Bundesliga tack vare mina prestationer, inte för att jag är en kvinna. Det är en viktig skillnad. Men om jag är ett gott exempel för unga kvinnor eller en pionjär för jämlikhet så är jag mer än glad, sa Steinhaus inför.

ANNONS

"Bibi var bäst!"

Matchen slutade 1-1 efter att dansken Thomas Delaney kvitterat för Bremen i den andra halvleken. Men efteråt handlade det mesta omSteinhaus.

På den tyska tidningen Bilds hemsida gick det efter slutsignalen att läsa rubriken "Bibi var bäst!". Den svenska landslagsstjärnan Nilla Fisher, till vardags i tyska Wolfsburg, skriver på Twitter att "historia skrivs" och även målvaktslegendaren Iker Casillas hyllade Steinhaus och önskade henne lycka i framtiden.

Matchen lockade nästan 50 000 åskådare och Hertha Berlin valde att erbjuda fans att köpa"Bibiana Steinhaus-biljetter" till reducerat pris.

ANNONS