Stefan Schwarz kan bli tränare för Sunderland: "Väldigt intresserad"

Premier League-klubben Sunderland står utan tränare efter att David Moyes slutat. Nu skriver Evening Chronicle att Stefan Schwarz kan ta över jobbet. – Om jag får chansen att bli manager för Sunderland skulle jag självklart vara väldigt intresserad, säger Stefan Schwarz till tidningen.

ANNONS
|

Sunderland är på jakt efter en ny tränare efter att David Moyes lämnat den anrika klubben som åkte ur Premier League den här säsongen.

Enligt den brittiska tidningen Evening Chronicleär förre Sunderland-spelaren Kevin Phillips och förre Leicester-tränaren Nigel Pearson favoriter till jobbet. Men förre svenske landslagsmittfältaren Stefan Schwarz är också aktuell.

"Väldigt intresserad"

– Om jag får chansen att bli manager för Sunderland skulle jag självklart vara väldigt intresserad, säger Stefan Schwarz till tidningen.

48-årige Schwarz är en publikfavorit i Sunderland efter att han tillbringade fyra säsonger i laget mellan 1999 och 2003, hans sista säsonger som spelare.

"En klubb som jag bryr mig väldigt mycket om"

– Jag tillbringade fyra väldigt bra år i Sunderland och det är en klubb som jag bryr mig väldigt mycket om, säger Stefan Schwarz.

ANNONS

– Jag tror att jag förstår mentaliteten hos Sunderlands fans och kulturen i området, säger han.

Spelade i flera av Europas största ligor

Stefan Schwarz har efter spelarkarriären bland annat jobbat som assisterande tränare i Helsingborg och som agent. Som spelare representerade han bland anant, Arsenal, Sunderland, Valencia, Fiorentina, Bayer Leverkusen och Benfica.

Sunderland har haft åtta tränare under de senaste sex åren.

ANNONS