Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Stahres hyllning till talangen: "Han var minst VG"

Första matchen från start i allsvenskan någonsin - då övertygade Daleho Irandust stort. Och efteråt hyllades han av Mikael Stahre. – Han var minst VG, säger Häcken-tränaren.

I stjärnornas frånvaro fick talangerna chansen. Paulinho var avstängd och Alexander Farnerud skadad. Då ersatte Mikael Stahre nyckelspelarna med Egzon Binaku och 18-årige Daleho Irandust i startelvan mot Örebro. Den senare hade tidigare bara gjort inhopp för Häcken i allsvenskan och fick därmed göra debut från start. 

– Det var fantastiskt kul att få chansen, man kommer in i spelet och tempot på ett annat sätt från start, säger Daleho Irandust. 

18-åringen tilldelades rollen som släpande anfallare bakom Alhassan Kamara och imponerade stort. Med kvicka fötter, fint passningsspel och klok spelförståelse låg han bakom det mesta i anfallsväg för Hisingslaget som långa stunder spelade ut Örebro och skapade massvis av målchanser. Redan efter drygt tio minuters spel var han nära att skriva in sig i målprotokollet. Talangen vek in från högerkanten och avlossade ett vänsterskott som smet precis utanför Oscar Janssons vänstra stolpe.

"Jag kan inte vara nöjd" 

Och i den andra halvleken hade han flera bra lägen, men antingen fanns inte skärpan i avslutningarna eller bjöd Örebro-keepern på vassa räddningar. 

– Efteråt är det många som har sagt att jag gjorde en fin insats, men jag kan inte vara nöjd. Jag borde ha gjort mål. Jag tycker jag borde ha satt dit nästan alla mina lägen, det är bra chanser. Det handlar om att göra mål. Sedan gör deras målvakt en jättebra match, men jag ska ändå sätta dit bollen. 

"Han var minst VG" 

Mikael Stahre var besviken över den uteblivna segern - men kunde trots allt glädjas åt lagets starka prestation. 

– Det är trist att det inte bär oss till tre poäng men vi åker härifrån med en bra känsla och positiv energi.

Och Irandusts insats imponerade stort på tränaren. 

– Han gör den bästa insatsen som jag har sett av honom sedan jag blev tränare för Häcken. Han kom till avslut, hotade med löpningar och jobbade hårt, sedan tappade han orken lite i slutfasen. Men han gör en riktigt bra match. Han var minst VG. 

Se mer från - BK Häcken
Mest läst