Stahre: "Ointressant vad andra tycker"

Nu är det klart att förre tränaren för IFK Göteborg tar över som tränare för konkurrenten BK Häcken. Om det orsakar känslor hos förra laget är dock inget han reflekterat över. - Jag hade en bra period i IFK. Vad andra tänker om att jag nu blir tränare i Häcken är ointressant.

ANNONS
|

I sista matchen för säsongen tackade Peter Gerhardsson för sig efter åtta år i BK Häcken. På måndagen presenterade klubben, som väntat, Mikael Stahre som ny tränare i klubben.

- Det är alltid lite spänt när man ska komma till en ny klubb. Men jag är stolt och glad över att vara här, säger Stahre på presskonferensen.

- Vi fattade tycke snabbt för varandra och jag valde att tacka jag för att BK Häcken är en spännande klubb med bra faciliteter, bra akademi och en god ekonomi, fortsätter han.

Efter tio år som elittränare i AIK, IFK Göteborg, Panionios i Grekland och nu senast u Dalian Aerbin i Kina ser han BK Häcken som en ny utmaning.

ANNONS

- Jag är 41 år gammal, men känner mig fortfarande ganska grön. Jag har haft många annorlunda uppdrag, nu vill jag få en chans att utvecklas. Det är alltid kniven på strupen som tränare, men det finns grader av det och här har jag möjlighet att utvecklas.

Rent sportsligt sätt menar han att han kommer att fortsätta i den andan som redan finns i klubben.

- BK Häcken med Sonny (Karlsson) i spetsen som sportchef har format laget på ett visst sätt med offensivt spel och offensiva spelare och det kommer fortsätta med mig som tränare.

På presskonferensen fick han också frågor om vad han tror att han kommer få för reaktioner på att han valt att ta jobbet som tränare för IFK Göteborgs konkurrent, efter de tre åren som han gjorde i Blåvitt mellan 2012 och 2014.

- Jag har inte reflekterat över det. Jag hade en bra period i IFK och har haft andra uppdrag efter det. Vad andra tänker om det är ointressant.

Kontraktet med Hisingslaget gäller i tre år och han hoppas på att kunna ta klubben till en ny nivå.

- Alla klubbar strävar uppåt och för att vinna så mycket som möjligt. Jag vet att BK Häcken också vill uppåt, sedan får vi se om det är realistiskt att ta medaljer. Men min filosofi är alltid att vinna så många matcher som möjligt.

ANNONS

Att BK Häcken har ett mindre externt tryck från supportrar är inte heller något som påverkar hans tränaruppdrag menade han på presskonferensen.

- Historiskt sett finns det klubbar som är större med fler supportrar. Men jag tror inte att det gör att Häckensupportrarna håller mindre på sitt lag för det. Mitt jobb är att göra det så bra som möjigt och se till att vi spelar bra fotboll, får bra resultat och det kanske också ser till att locka fler till läktarna.

ANNONS